Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2015. November 27. 07:48, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Közös európai együttműködésben látja a terrorizmus elleni küzdelem kulcsát az osztrák és a brit vezetés

Közös európai együttműködésben látja a terrorizmus elleni küzdelem kulcsát az osztrák és a brit vezetés

David Cameron brit miniszterelnök és Werner Faymann osztrák kancellár a brit vezető Bécsben tett villámlátogatása után csütörtökön közös nyilatkozatban közölte:

a két ország az európai együttműködésben látja a terrorizmus elleni küzdelem és a menekültválság megoldásának kulcsát.

Cameron a jobb információcserét, az unió külső határainak megerősített védelmet és az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet elleni közös fellépés szükségességét emelte ki.

Ausztria és Nagy-Britannia egyaránt elkötelezett a terroristák elleni közös harc mellett - jelentette ki Cameron.

A közös kihívás erősít meg minket abban, hogy össze kell fogni - fogalmazott az osztrák kancellár. Faymann hangsúlyozta: bármilyen válságra az "erősebb Európában" rejlik a válasz.

Kiemelte továbbá, hogy szoros együttműködésre van szükség a menekültek visszaküldésével kapcsolatban is.

A két politikus között szó esett a brit EU-tagságról tervezett népszavazásról is. Faymann az összetartást hangsúlyozta, és egyértelműen kiállt amellett, hogy Nagy-Britannia maradjon az unió tagja. David Cameron meggyőződését fejezte ki, hogy az unió a szükséges politikai akarattal megoldást talál majd a kérdésre.

Cameron megbeszélést folytatott Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellárral is, aki megértést mutatva az uniós reformokra vonatkozó brit követelésekkel kapcsolatban, úgy fogalmazott, hogy olyan megoldást kell találni, amely az uniós tagállamok és az egész unió érdekeit egyaránt szolgálja.

Címkék: európa, terror, terrorizmus

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 09:51, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 265,8 millió, a halálos áldozatoké 5,255 millió a világon

A világon 265 854 752 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 255 648 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai szerint.

2021. December 06. 07:00, hétfő | Külföld

Montenegróban is kimutatták az omikron változatot

Montenegróban is megjelent a koronavírus új, Afrika déli részén felfedezett omikron nevű változata - közölte a helyi sajtó vasárnap.

2021. December 05. 15:06, vasárnap | Külföld

Keddtől az indulás előtt is tesztet kell végezniük az Angliába utazóknak

Jövő keddtől az indulás előtt is koronavírus-tesztnek kell alávetniük magukat mindazoknak, akik Angliába utaznak - közölte szombaton a brit egészségügyi miniszter.

2021. December 05. 12:08, vasárnap | Külföld

A szomszédban is kimutatták az omikron változatot

Romániában is jelen van a koronavírus új, Afrika déli részén felfedezett omikron elnevezésű változata, miután Dél-Afrikából visszatért két betegnél mutatták ki a kórokozónak ezt a variánsát.