Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 14. 19:46, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Közlekedési fennakadást és áramszünetet okozott a havazás a Mátrában

Közlekedési fennakadást és áramszünetet okozott a havazás a Mátrában

Fennakadásokat okozott a közlekedésben és az áramellátásban a Mátra magasabban fekvő területein lehullott jelentős mennyiségű hó - tudatta a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő szerdán az MTI-vel.

Nagy Csaba tájékoztatása szerint reggeltől kora délutánig tíz alkalommal avatkoztak be a katasztrófavédelem szakemberei. Kilenc helyszínen kidőlt, illetve veszélyesen megdőlt fák képeztek forgalmi akadályt, vagy azok leszakadt ágai nehezítették a közlekedést, egy esetben pedig épületre dőlt fát távolítottak el a gyöngyösi hivatásos tűzoltók.

Jelezte: Mátraszentimre, Mátraszentlászló, Mátraszentistván és Bagolyirtás településeken szerda hajnal óta szünetelt az áramellátás, ami több mint ötszáz háztartást érintett.

Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: a havazás miatt reggel lezárták a Mátraházáról Kékestetőre vezető bekötőutat. A korlátozást azonban az útakadályok eltávolítását követően, kora délután feloldotta a rendőrség. A váratlanul jött télies időjárás miatt - a helyi információk szerint az ország legmagasabb pontján 14 centiméternyi hó hullott - az érintett térségben balesetről nem kaptak hírt - közölte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.