Városlista
2022. január 20, csütörtök - Sebestyén

Hírek

2011. Október 05. 07:29, szerda | Kék hírek
Forrás: OrintPress

Korszerű felszereléssel érkeznek a helyszínre

Korszerű felszereléssel érkeznek a helyszínre

Az Országos Mentőszolgálat, a Pécsi Gyermek Klinika és a Gyermekmentő Alapítvány együttműködése nyomán Pécsett is szolgálatba állt a legmagasabb szintű helyszíni életmentő ellátást biztosító gyermek-mentőorvosi egység.

A gyermek-mentőorvosi kocsi szakorvosokkal és teljes körű, korszerű felszereléssel tud segíteni Pécsett, illetve a város 60 kilométeres vonzáskörzetében a súlyos állapotú betegeken – közölte a Hírtv.

A kocsi szakmai irányítását az Országos Mentőszolgálat végzi - ők fizetik a dolgozók bérét is. Az autó a gyermekgyógyászati klinikán állomásozik. A kocsi nem szállít betegeket - elsődleges feladata, hogy a balesetet szenvedett gyerek állapotát a helyszínen stabilizálja. „Pécs most már az ötödik olyan nagyváros Magyarországon, ahol a legmagasabb szintű gyermekellátás érkezhet a helyszínre akkor, ha nagy baj van. Mindenképpen megnyugtató az a fejlesztés, és az a tervünk, hogy az ország más régióiban is végrehajtsuk a jövőben” - nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 16:05, szerda | Kék hírek

Óriási sebességgel hajtott be a körforgalomba egy autós

Felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől való eltiltást kért az ügyészség arra a férfira, aki tavaly csaknem 160 kilométerrel hajtott be egy balatonfőkajári körforgalomba, és emiatt balesetet szenvedett.

2022. Január 18. 08:00, kedd | Kék hírek

Emberölés áldozata lett egy december végén Budapesten eltűnt férfi

Gyilkosság áldozata lett egy 33 éves érdi férfi, akinek eltűnését édesapja január 5-én jelentette be; a tettes beismerő vallomást tett - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese hétfőn.

2022. Január 17. 15:04, hétfő | Kék hírek

Több mint hétszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Péntektől vasárnapig 773 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2022. Január 17. 08:55, hétfő | Kék hírek

Láncfűrész, karó és balta is erőkerült családi perpatvaron

A rendőrök a két család tagjai ellen eljárást indítottak.