Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Március 20. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Korrupció gyanújával letartóztatták a NAV egyik felsővezetőjét

Korrupció gyanújával letartóztatták a NAV egyik felsővezetőjét

Letartóztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik vesztegetéssel gyanúsított felsővezetőjét és egy társát a bíróság - tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleményben pénteken.

A nyomozás során az érintettek lakó- illetve tartózkodási helyén, munkahelyi irodáiban és gépjárműveiben tartott kutatások és lefoglalások során számos tárgyi bizonyíték került elő.

A megalapozott gyanú szerint egy vállalkozó a vele bizalmas viszonyban álló vezető beosztású hivatalos személynél egy nagy értékű mobiltelefonért cserébe elérte, hogy ez a személy vezető pozícióját felhasználva soron kívül intézkedjen egy gazdasági társaságot érintő adóhatósági eljárás lezárása érdekében.

Az ügyészség vezető beosztású személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a NAV vezetőt, aki társával együtt tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A NAV felsővezetőjének cselekménye egyike a legsúlyosabb korrupciós bűncselekményeknek, a terhére róható minősített vesztegetés öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a törvény szerint.

A nyomozó főügyészség indítványozta az őrizetben lévő gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését, mert álláspontja szerint a gyanúsítottak jelenlétének biztosítása - a szökés, a bizonyítás megnehezítésének, továbbá a hivatalos személy esetében a bűnismétlésnek a veszélyére tekintettel - csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel érhető el.

A bíróság elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását - közölte a KNYF.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére