Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 11. 12:36, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Korrigálhatják a dohánytilalmat

Korrigálhatják a dohánytilalmat

Az egészségügyi államtitkárság a nemdohányzók védelméről szóló törvény „türelmi időszakában” várja az új szabályozással kapcsolatos visszajelzéseket, azokra rendszerszintű választ fog adni.

Mondta Szócska Miklós szerdán Budapesten.

Az egészségügyi államtitkár a témában rendezett szimpóziumon kifejtette: a bírságolást megelőző három hónapos türelmi időben szervezett formában felkészülnek a szabályok betartatására, illetve elvégzik a jogszabály életszerűségéhez szükséges korrekciókat is.

Mindeközben – a közelmúltban indított átfogó népegészségügyi kampány keretében – folyamatosan pozitív üzeneteket közvetítenek az embereknek azzal a céllal, hogy kevesebb időt töltsenek füstben és kevesebbet dohányozzanak – mondta Szócska Miklós.

Az MNO beszámolt róla, hogy 2011 utolsó előtti napján elfogadták azt a törvényt, amely kimondja, hogy lényegében minden zárt légterű helyen tilos lesz a dohányzás. Az országos tisztifőorvos pedig elmondta, hogy nagyon jónak tartja a nemdohányzók védelméről szóló törvény fogadtatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.