Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 12. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Korábban kapnak pénzt októberben a nyugdíjasok

Korábban kapnak pénzt októberben a nyugdíjasok

Az októberi nyugdíjat a vártnál 3-4 nappal korábban szállítja ki a Magyar Posta, amely a 2011. évi nyugdíj-kifizetési naptárban eredetileg október 31-ét jelölte meg nyugdíj-kifizetési napként, az azonban vasárnap lesz.

Az utalványok kifizetését a pihenőnappá kijelölt időpont előtt kell elvégezni - írja a hvg.hu.

A Magyar Posta a 2011. évi nyugdíj-kifizetési naptárban eredetileg október 31-ét jelölte meg nyugdíj-kifizetési napként, mivel a nyugellátások kifizetési munkálatainak előkészítése során még nem állt rendelkezésükre a Nemzetgazdasági Miniszter azon rendelete, amelyben az idei munkaszüneti napok körüli munkarendet jelölik ki.

Mivel október 31. pihenőnap, az e napon esedékes járandóságok kifizetésére végül más időpontokat jelölt ki a Magyar Posta: az október 31-i kifizetésben érintett nyugdíjasok számára az utalványaik kifizetését a pihenőnappá kijelölt időpont előtt kell elvégezni.

Azok a kézbesítő posták, akik az ütemezés alapján október 31-én kifizetést teljesítenének, az e napon esedékes ellátások kézbesítését október 27. és 28. kifizetési napokra ütemezték át. Akinek a nyugdíj-kifizetési naptár szerint október 31-én esedékes a nyugdíja, a korábban történő kifizetés időpontjáról a kézbesítőjétől, illetve a lakóhelyén illetékes kézbesítő postahelyen kaphat információt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.