Városlista
2021. május 16, vasárnap - Botond, Mózes

Hírek

2011. Július 18. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Könnyítik a bekamerázás szabályait

Könnyítik a bekamerázás szabályait

Egy törvénymódosítással egyszerűbbé válik a társasházak bekamerázása. Eddig a lakók 100 százalékának belegyezése szükségeltetett a biztonsági eszköz felszereléséhez, mostantól azonban elég a minősített többség.

A közrádió összeállításából kiderül, hogy a társasházak bekamerázásához eddig az adatvédelmi törvény volt az irányadó, ez viszont a lakók száz százalékának az egyetértéséhez kötötte az eszközök használatát.

Egy nagy épületben viszont lehetetlen beszerezni minden lakó beleegyezését, mert vannak például külföldi tulajdonosok, akik nem is az országban élnek, de sokan mások is csak befektetési szándékkal vesznek lakást, szóval nem lehetséges száz százalékos közgyűlést összehozni.

Egy törvénymódosítással azonban egyszerűbbé válik a bekamerázás, elég a döntéshez a minősített többség. De kamerákat csak bűncselekmények megelőzésére, vagyon- és személyvédelmi céllal szabad felszerelni, és csak akkor, ha a védelem másképp nem oldható meg. Ezzel egyidejűleg el kell fogadni egy adatkezelési szabályzatot.

Címkék: kamera

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 16. 11:03, vasárnap | Belföld

Meghalt 61 beteg, 718-cal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 61, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 718 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap,

2021. Május 16. 08:57, vasárnap | Belföld

Szlovák férfitől szerezte be a drogot a magyar díler - VIDEÓ

Összesen közel 270 USA dollárt, több mint 30 000 eurót és mintegy 27 millió forintot foglalt le tőlük a KR NNI.

2021. Május 16. 07:00, vasárnap | Belföld

Emmi: semmilyen kórházat nem akarunk bezárni!

Újabb szándékos rágalmazásnak és félremagyarázásnak tartja a baloldal részéről az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt az információt, amely szerint kórházbezárásokra készülnének.

2021. Május 16. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: kedvező a 16-18 évesek oltási hajlandósága

Kedvező, hogy sok 16-18 éves fiatal is hajlandó beoltatni magát a koronavírus ellen, hiszen ezzel ők is részei lesznek az össznépi védettségnek