Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 29. 07:21, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Kiütéses kecskeméti siker a Loki ellen

Kiütéses kecskeméti siker a Loki ellen

A labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén a Magyar Kupa-győztes Kecskemét csapata a bajnokságban listavezető Debrecent fogadta.

A hazaiak Tököli Attila góljával szereztek vezetést a 8. percben, s ugyanő volt eredményes fél óra elteltével büntetőből. A félidő végén még Francis Litsingi is a kapuba talált, majd a második játékrészben csereként beálló Lencse László állította be a 4–0-s végeredményt, amely egyben azt is jelentette, hogy megszakadt a debreceniek 36 tétmérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.

A Ligakupa elődöntője kiemelten fontos találkozó a Kecskemétnek, hiszen a lila-fehérek a bajnokságban stabil középcsapattá váltak, ám a Magyar Kupából már kiestek, így egyetlen sorozat maradt számukra, amelyben kiugró sikert érhetnek el. Ráadásul a döntő Kecskeméten lesz.

„Jó lenne döntőbe jutni, ha már nálunk lesz, hiszen telt ház előtt játszhatnánk – mondta Török László, a Kecskemét szakmai igazgatója. – A Debrecen elleni első meccsen szeretnénk előnyt szerezni, jó lenne megszakítani a Loki hosszú ideje tartó veretlenségi sorozatát. A csapatba visszatér Tököli Attila és Bori Gábor, így még erősebb összeállításban léphetünk pályára, mint a Honvéd ellen négy egyre megnyert bajnokin.”

Ennek szellemében igencsak aktívan kezdték a hazaiak a találkozót, s Tököli góljával már a 8. percben vezetéshez jutottak, miután Szavics előreívelését szelídítette meg a 16-oson belül, majd Máté kíséretében kapura tudott fordulni, s közelről a kapu jobb oldalába lőtt. 1–0

A hazaiak ezt követően is támadásban maradtak, s előbb Tököli, majd Csukics lövése kerülte el a kaput. A félidő közepétől a vendégek vették át a játék irányítását, s egy szögletet követően Borinak a gólvonalról kellett mentenie Spitzmüller lövését. Fél óra elteltével azonban mégis a kecskemétiek tudták növelni előnyüket, miután Nikolov buktatta a 16-oson belül Litsingit, s a megítélt büntetőt Tököli értékesítette. 2–0

Ez már sok(k) volt a vendégek számára, akiknek ezek után gyakorlatilag teljesen szétesett a csapatjátékuk, s bár nem sokkal a büntető után Alempijevics lövését még védeni tudta Verpecz, közvetlenül a félidő lefújása előtt Litsingi megadta nekik a kegyelemdöfést, miután Tököli remek keresztlabdája után bombázott a léc alá. 3–0

Ez egyben azt is jelentette, hogy ha a debreceniek a második félidőben nem kezdik meg sürgősen a gólgyártást, megszakad 36 tétmérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatuk. Márpedig nem igazán úgy alakultak a dolgok, ahogyan ők szerették volna, mert ugyan elkeseredetten támadtak, de a hazaiak remekül védekeztek, s kontráik sokkal nagyobb veszélyt jelentettek.

A debreceniek legnagyobb lehetősége a 64. percben maradt ki, amikor egy röviden kifejelt labdát Illés lőtt centikkel a kapu fölé. Aztán lejött Tököli, akit a pénteki bajnokin mesterhármast szerző Lencse váltott, s másodpercekkel később első labdaérintéséből gólt is szerzett a 74. percben, miután Alempijevics indítását emelte a kifutó Verpecz fölött a léc alá a térfél közepéről. 4–0

Ezzel végleg eldőlt a mérkőzés kimenetele, s nagy valószínűséggel a továbbjutás is, hiszen a négygólos hátrány behozásához óriási bravúrra lenne szükségük a debrecenieknek hazai pályán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.