Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Június 09. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kitüntették a Suzuki cégvezetőjét

Kitüntették a Suzuki cégvezetőjét

A Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adta át Szuzuki Oszamunak, a Suzuki Motor Corporation elnökének Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a Sándor-palotában szerdán.

A kormányfő ezt követően díszvacsorán látta vendégül a cégvezetőt a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kitüntetettet méltató beszédében elmondta: Szuzuki Oszamu hazánk nagy barátja, erős szövetségesünk a Magyarország és Japán közötti gazdasági együttműködés folyamatos fejlesztésében, aki munkája során a magyarok jó hírnevét viszi az egész világon.

A Suzuki akkor döntött magyarországi beruházásáról, amikor egy ilyen döntéshez rendkívüli bátorság és nagyon sok megelőlegzett bizalom volt szükséges; mindez a kommunista diktatúrából menekülő Magyarország számára felbecsülhetetlen értéket jelentett - mondta Szijjártó Péter.

Hozzátette: a Suzukinak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy hazánk mára az európai autóipar egyik éllovasa lett, és az Esztergomban évről évre növekvő termelési számok hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország immár a világon a 16. legtöbb autót exportálja egy évben.

Címkék: Kitüntetés, suzuki

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk