Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Június 09. 07:10, kedd | Belföld
Forrás: MTI - fotó:wikipedia.hu

Kinevezték a megyei fejlesztések miniszteri biztosait

Kinevezték a megyei fejlesztések miniszteri biztosait

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatása céljából megyénként egy-egy miniszteri biztost nevezett ki.

A megyei fejlesztési biztosok 2015. június 1-jétől 2015. november 30-áig töltik be tisztségüket. Tevékenységüket a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja, a feladat ellátásáért díjazás és juttatások nem illetik meg, titkárság nem segíti.

A miniszteri biztos feladata, hogy a megyei jogú városok, a megyei önkormányzatok, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok képviselőivel együttműködve koordinálja a projekt-előkészítő és projektmenedzsment-struktúra kialakítását.

Ezen kívül közreműködik a feladatokhoz szükséges humánerőforrás-kapacitás mennyiségi és minőségi felmérésében, a követelmények meghatározásában, ellátja a humánerőforrás képzésével és oktatásával összefüggő koordinatív feladatokat. Irányítja továbbá a megyei kedvezményezettek számára szükséges megyei szintű képzések és workshopok megrendezését, és kapcsolatot tart a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárságának koordinációs feladatot ellátó szervezeti egységeivel és az irányító hatóságok vezetőivel.

Bács-Kiskun megyében Font Sándor, Baranya megyében Hargitai János, Békés megyében Vantara Gyula, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Riz Gábor, Csongrád megyében B. Nagy László, Fejér megyében Varga Gábor, Győr-Moson-Sopron megyében Simon Róbert Balázs, Hajdú-Bihar megyében Tiba István lesz a miniszteri biztos.

A tisztségre Heves megyében Nyitrai Zsoltot, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Bene Ildikót, Komárom-Esztergom megyében Völner Pált, Nógrád megyében Balla Mihályt, Pest megyében Szűcs Lajost, Somogy megyében Móring József Attilát, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Lipők Sándort, Tolna megyében Hirt Ferencet, Vas megyében Ágh Pétert, Veszprém megyében Kovács Zoltánt, Zala megyében pedig Manninger Jenőt nevezték ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.