Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Október 13. 09:02, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Kiállt a sínekre, mert fel akart szállni a vonatra, megdobálta a szerelvényt, majd a vérével ráírta, hogy HELP

Kiállt a sínekre, mert fel akart szállni a vonatra, megdobálta a szerelvényt, majd a vérével ráírta, hogy HELP

A férfi a síneken sétált, vészfékezésre kényszerítve a vonatot, majd a vonat ablakait is megdobálta.

A vádirati tényállás szerint a 35 éves lengyel állampolgárságú vádlott 2022 májusában, Mosonmagyaróvár külterületén, a Hegyeshalom-Győr között húzódó vasútvonalon állt a sínpár közé azért, hogy a közeledő személyvonatot megállítsa. A mozdonyvezető 140 km/h sebességről vészfékezett, hogy ne üsse el a terheltet, aki a vonat elől félreugrott. A férfi fel akart szállni a vonatra, és mikor tapasztalta, hogy az ajtókat nem nyitják ki neki, elkezdte kővel dobálni a szerelvény ablakait. Az elkövető a személyvonat nyolc ablakát és egy ajtóablakot dobott be, miközben a bent ülő utasok próbáltak a berepülő kövek elől félrehúzódni.

A férfi ezt követően mindkét csuklóját megvágta, és vérével a mozdony szélvédőjére a „HELP” feliratot írta.

A vonaton a mozdonyvezetőn kívül 25-30 utas és jegyvizsgáló tartózkodott, akiknek a testi épsége veszélybe került a vádlott magatartása miatt. A dobálás a vonatban több mint 3,4 millió Ft kárt okozott.

Az eljárás során a férfi véréből kábítószernek minősülő hatóanyagot mutattak ki, tette elkövetésekor bódult állapotban volt.

A Győri Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő terhelt ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás miatt emelt vádat, mely cselekményért négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni