Városlista
2021. május 8, szombat - Mihály

Hírek

2014. Május 20. 15:58, kedd | Sport
Forrás: Becsei Dávid / Fotó: facebook.com/ehf.champions.league

Kézilabda: Győr, Szeged... folytassa Veszprém! - VIDEÓVAL

Kézilabda: Győr, Szeged... folytassa Veszprém! - VIDEÓVAL

A győri lányok a Bajnokok Ligájás címvédése után, az elmúlt hétvégén ismét nagy sikert könyvelhetett el a honi kézilabda-élet. A Pick Szeged férfi csapata Berlinben megnyerte az EHF-kupa döntőjét.

A Győri Audi ETO KC női kézilabdásai a budapesti Final Fouron védték meg BL-elsőségüket május 3-4-én. A szombati elődöntőben a dán Midtjyllandot győzték le Görbiczék végig vezetve 3 góllal (29-26), míg a döntőben nagyszerű játékkal, esélyt sem adva a montenegrói Buducnost Podgoricának (27-21), ismét elhódították a BL-serleget.
Május második nemzetközi kézilabdaünnepe az elmúlt hétvégén Berlinben zajlott le. A rendező Füchse Berlin mellett a francia Montpellier, a román Constanta és a Pick Szeged voltak a résztvevői az EHF-kupa négyes döntőjének.

A Pick Szeged nehéz mentális helyzetben érkezett Berlinbe, az előző héten a két győzelemig tartó bajnoki döntőben 2-0-s vereséget szenvedtek a Veszprémtől. Itt viszont mindenkinek meglepetést okoztak már az elődöntőben azzal, hogy legyőzték a házigazdákat. A kiváló első félidőt produkáló Szeged 4 gólos előnnyel ment szünetre (13-9), köszönhetően a remek falnak, és a kapus Mikler Rolandnak. A második játékrész elején 8 percig nem tudtak betalálni Ilyésék, de ez sem törte meg játékukat, így történelmi sikert aratva jutottak a döntőbe.

Vasárnap kora délután a Montpellier volt az ellenfél. Végletekig izgalmas találkozón a Szeged nyerte meg a kupát, köszönhetően annak, hogy a szorított helyzetekből mindig a magyar a csapat jött ki hamarabb. A mérkőzés nagy részében Zubaiék vezettek, azonban 9 perccel a vége előtt egyenlítették Tejék, de Ilyés Ferenc 12 méteres bombagóljával tovább ment a Pick, és az egyedileg gyártott kupát Vadkert Attila csapatkapitány vehette át.

A hétfő délben hazaérkező csapatot kora este Szeged főterén több mint 5 ezer szurkoló köszöntötte extázisban. A távozó Mikler könnyek között búcsúzott a várostól és a szurkolóktól, míg a tömeg Juan Carlos Pastor születésnapjáról sem feledkezett meg.

videó forrás:nso.hu

A két megrendezett kupadöntő után kijelenthetjük, hogy Magyarország kézilabda nagyhatalom lett. Talán a legnagyobb Final Four azonban még hátra van. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője Kölnben, ahol az MKB-MVM Veszprém az elődöntőben a THW Kiel együttesével találkozik, míg a másik páros a Barcelona-Flensburg. Milyen szép is lenne, ha a veszprémiek folytathatnák ezt a gyönyörű sorozatot.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.

2021. Május 01. 13:57, szombat | Sport

Monzában folytatja a Gender Racing

A Hungaroringen megrendezett évadnyitót követően az olasz Forma1 GP futamnak otthont adó legendás versenypályán száll harcba a csapat Monzában az osztrák Drexler Formel Cup és a Topjet F2000 Italian Trophy mezőnyében.

2021. Április 30. 12:59, péntek | Sport

Jól éreztük magunkat a versenyen, amíg mentünk!

Kronome Ákosék jól kezdték a Boldogkő ralit, de a technika ördöge közbeszólt.

2021. Április 28. 19:07, szerda | Sport

Életük legjobb eredményével kezdték az évet

Pályafutása eddigi legelőkelőbb eredményét érte el a magyar Országos Rally Bajnokság szezonnyitó futamán a Csomós Miklós – Nagy Attila páros.