Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 09. 14:39, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Ketten meghaltak – egy rendőr is áldozat az M5-ösön

Ketten meghaltak – egy rendőr is áldozat az M5-ösön

Két halálos áldozata van az M5-ös autópályán, Kecskemétnél történt hétfő délelőtti balesetnek, amelyben két teherautó és egy rendőröket szállító busz ütközött össze.

A buszsofőr után meghalt az egyik utas, egy rendőr is, továbbá a mentők 16 embert vittek kórházba.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-nek elmondta: 16 mentőautóval és 4 mentőhelikopterrel vonultak ki a baleset helyszínére.

Két emberen már nem tudtak segíteni, ők a helyszínen meghaltak. Három embert súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállítottak Budapestre, a Honvédkórházba, 13 könnyű sérültet pedig a kecskeméti kórházba vittek - mondta a szóvivő.

Korábban Vincze-Messzi Adél, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: két tehergépkocsi és egy rendőröket szállító autóbusz ütközött össze hétfő délelőtt az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében, a 87-es kilométernél, a Budapest felé vezető oldalon. A rendőrségi szolgáltatást végző civil autóbusz sofőrje és a buszon utazó egyik rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A járműben utazó rendőrök közül hárman súlyosan sérültek meg - ismertette.

Az autópályát az érintett szakaszon először mindkét irányban lezárták, de a Röszke felé vezető oldalon a lezárást nem sokkal délután 3 óra előtt feloldották, így ott már zavartalanul halad a forgalom.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.