Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 03. 14:19, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Két embert halálra gázolt a vonat Tatán

Két embert halálra gázolt a vonat Tatán

Tata-Tóvároskertnél egy vasúti átjáróban két embert elgázolt a vonat, az átjáróban a fény- és félsorompó piros jelzést mutatott - közölte honlapján a vasúttársaság.

Az MTI információi szerint egy férfi és egy nő akart gyalogosan átkelni a síneken, és a balesetben mindketten életüket vesztették.

A Mávinform közleménye szerint a baleseti helyszínelés miatt Tata és Tatabánya között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon emiatt 15-20 perces késések várhatók.

A balesetben érintett, Kolozsvárra, illetve közvetlen kocsikkal Nagybányára közlekedő 143-as Transilvania-Szamos EuroCity vonat a Keleti pályaudvartól a menetrendje szerint, egy tartalék szerelvénnyel közlekedik tovább. A Nagybánya felé utazóknak Püspökladányban egy másik szerelvényre kell átszállniuk.

A szerelvényen utazók, valamint a Tatabányán vagy Budapest-Kelenföld állomáson felszálló utasok a Keleti pályaudvarról 17.40-kor Brassóba induló 407-es Corona InterCity vonattal utazhatnak tovább Kolozsvár felé - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.