Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Október 21. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Keresik Magyarország kedvenc ízeit

Keresik Magyarország kedvenc ízeit

A februári nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel november 18-20. között ismét megrendezik a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a budapesti Millenárison, amely számos újdonsággal várja a magyar ízek kedvelőit.

A Vásár eddig sosem látott kezdeményezés csúcspontja is lesz: hazánkban először, a szervezők a vásárlókkal együtt kóstolóturné keretében keresik Magyarország kedvenc ízeit. Az ízmustra a hamarosan megnyíló Kézműves Magyar Ízek Nagykereskedésből indul október 27-én.

A novemberi Vásáron a már megismert magyar ízek mellett olyan újdonságokat fedezhetünk fel, mint a vízibivaly szalámi, a faszenes, tufapincében érlelt sajt, vagy a homoki fehér-szarvasgombás sárgadinnye lekvár. A több mint 100 termelőnek az első vásárhoz hasonlóan, most sem kell helypénzt fizetnie. A magyar- és az erdélyi termelők mellett idén újdonságként Felvidékről, Szlovéniából és a Vajdaságból is várnak kiállítókat.

A több mint ötezer íz közül egy kóstolóturné keretein belül keresik Magyarország kedvenc ízeit. A szavazatokat nemcsak a vásáron, hanem egy több helyszínes kóstolóturné alatt gyűjtik majd össze, amely a Kézműves Magyar Ízek Nagykereskedés nyitásával kezdődik. Az első ízmustrára kóstolónak bárki jelentkezhet a Kézműves Magyar Ízek facebook oldalán (www.facebook.com/magyarizek).

A vásár szervezőinek fő célja, hogy hatékonyan segítsék a magyar termelőket, hiszen évente 550 milliárd forintot költünk a vásáron kapható termékekre, de ennek csak egy része marad a magyar termelőknél. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy minél több magyar terméket vásároljunk, és az 550 milliárd forint jelentős része a hazai gazdaságban maradjon. A februári Vásáron közel 100 millió forint értékben vásárolt magyar ízeket a 15 000 látogató, a novemberi rendezvényen is hasonló forgalomra számítanak.

A 2. Kézműves Magyar Ízek Vásár fővédnöke Schmittné Makray Katalin, szakmai védnöke Dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, a Vásár háziasszonya pedig ismételten Borbás Marcsi szerkesztő, műsorvezető lesz. Jegyeket elővételben a Ticket Expressz jegyirodákban lehet megvásárolni. Idén újdonságként az 1900 forintos jegy árából 500 Ft-ot le lehet majd vásárolni az október végén nyíló Kézműves Magyar Ízek Nagykereskedésben (1033 Budapest Szőlőkert ut 4/B).

A novemberi vásáron mindenki megtalálhatja a kedvére valót, nem csak ízekben, hanem programokban is, amelyekről a www.kezmuvesmagyarizek.hu oldalon lehet részletesebb információt találni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.