Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 07. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti -illusztráció: mti

Kásler: mindenki éljen az oltás lehetőségével!

Kásler: mindenki éljen az oltás lehetőségével!

Az emberi erőforrások minisztere arra bíztat mindenkit, hogy éljen a koronavírus elleni oltás lehetőségével, ezzel is védve szerettei, barátai, ismerősei és környezete egészségét.

Kásler Miklós szombaton a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt is kérte, "továbbra is maradjunk fegyelmezettek, őrizzük meg az eddig, közösen elért eredményeinket. Fegyelmezettségünkön ugyanis egy, már több országban is tapasztalható, harmadik hullám megelőzése múlik" - fogalmazott.

A miniszter kifejtette: a következő hetekben lesz talán a legnagyobb szükség türelemre és bölcsességre. A szigorú járványügyi korlátozások csaknem három hónapja védik, egyben szorítják szűk keretek közé az életet. Társas lényekként azonban a rendhagyó állapot az idő előrehaladtával mind jobban próbára teszi az embereket - tette hozzá.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az óvatlan, hirtelen nyitást, amelynek veszélyeire most éppen Portugália szolgál intő példával, elemi érdeke Magyarországnak elkerülni.

"A kulcsszavak hazánkban éppen ezért az óvatosság és fokozatosság lesznek" - hívta fel a figyelmet.

"Elkötelezettek vagyunk az élet mielőbbi normalizálása mellett, de ez csak a megfelelő védettség kialakítása és egy kedvező járványügyi helyzet mellett lehetséges. Ebben a folyamatban fontos mérföldkőnek tekinthető, hogy immár zajlik a vakcinára regisztrálók oltása is" - hangsúlyozta Kásler Miklós.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott