Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 04. 12:28, szerda | Helyi
Forrás: Fejér megyei Hírlap/Zsohár Melinda

Kapcsolat Központ januártól

Kapcsolat Központ januártól

Nem véletlenül hívják Kapcsolat Központnak a januártól összetartozó szociális intézményrendszert.

Hivatalosan januártól indul egységes vezetéssel és közös gazdálkodással Bicskén az Egyesített Családsegítő és -gondozási Központ Szabó Ágnes vezetésével. Az igazgatónő alig túl a negyvenen huszonegy éve dolgozik e területen, s bicskei lévén a lakosság többségét is ismeri, s a feladatokat is, amelyek rá várnak ezután. Nem újdonság egyik sem, csak egyszerre kell átlátnia azokat. Az Ady Endre utcai épületet felújítják, s a helyszín is a közös központba kerül.

- A képviselő-testület határozott a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat, a gondozási központ, a bölcsőde és a védőnői szolgálat összevonásáról - erősíti meg Sulyokné Guba Judit városi képviselő, a humán bizottság elnöke. - Az anyagi megfontolások nagy súllyal estek latba döntésünkkor, de messze nem azok elsősorban! Az áttekinthetőség és az átjárhatóság szakmailag fontosabb, mint hogy a költségekkel miként tudunk takarékoskodni - mondja.

- A magzati kortól az idős korúak ellátásáig egyszerre tekintjük át tennivalóinkat, s soroljuk be intézkedéseinket - fűzi hozzá Szabó Ágnes. A családsegítő szolgálatnál eltöltött évek alatt nemigen maradt fehér folt neki, jól ismeri, mely bajok, csapások sújthatják a családokat, miként azt is, hogy hol kell segíteni akkor is, ha szemérmességből, szégyenből nem fordulnak hivatalos segítségért az önkormányzathoz, sem intézményeihez az érintettek.

Évek óta lelkesen szervezte munkatársaival a fogyatékkal élők karácsonyát, vagy farsangját, amelyeken olyan családok is megjelentek, akik anyagiakban nem szenvednek hiányt, szeretetben sem szűkölködnek, de más sérültekkel való találkozáskor csökkent a fájdalmuk: lám, más is visz nagy lelki terhet!
Az irányítása alá tartozó intézmények élén továbbra is szakmai egységvezetők állnak, a védőnői szolgálat pedig kollegiális vezető irányításával dolgozik. Velük kicsit lazább az együttműködés, bár ez sem új. A védőnők valóban a palotától a viskóig bejáratosak, ha valakik, hát ők tudják, hová született az a gyermek, s milyen a családjuk. Felbomlóban vannak a tradicionális családi és közösségi létformák, s intézményekben kell megoldani olyasmiket, amiket korábban a mára nemlétező szapora nagycsaládok, rokoni és faluközösségek láttak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.