Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 17. 15:32, csütörtök | Belföld
Forrás: MikulásGyár

Újságot olvasni tudó magyarokra számít a karitatív akció

Újságot olvasni tudó magyarokra számít a karitatív akció

A felnőtt magyar lakosság legalább 50 százaléka idén nem olvasott el egyetlen könyvet se. Közel 20 százalékra tehető azok száma, akik egyetlen napilapot sem vettek a kezükbe.

Ezeknek az embereknek a segítségére valószínűleg nem számíthat a Mikulásgyár, amely idén a rendszeresen olvasó, tájékozott emberek támogatásával próbálja előteremteni működési feltételei egy részét. Saját termékét, az úgynevezett Kívánságport, valamennyi nagyváros újságárusainál, az Alexandra könyvesboltjaiban és 500 postán is meg lehet vásárolni - olvasható a Mikulásgyár közleményében.

Idén hetedik alkalommal rendezik meg Európa egyik legnagyobb jótékonysági akcióját, amely december 9. és 21. között országszerte 14 plázában, minden postán és a főhelyszínen, a budapesti Felvonulási téren várja a tartós élelmiszereket, tisztítót- és tisztálkodási szereket, játékokat, könyveket. A rendezvény működési költségeinek előteremtése még nem fejeződött be, ezért a karitatív akció most saját terméket dobott piacra.

A Kívánságpor elnevezésű csomagocskát olyan helyeken szerettünk volna árusítani, ahol gyakorta megfordulnak a szociálisan érzékeny, "a sorok közt is olvasni tudó" emberek. Ilyen helyek az újságos standok, könyvesboltok és posták - közölte Zsolnai Endre, a rendezvény főszervezője.

Hogy ezeken a helyeken beszerezhető legyen a mindössze 250 Ft-ba kerülő Kívánságpor, arra is szükség volt, hogy az országban 350 újságos standot üzemeltető LAPKER Kft., a 85 könyvesbolttal rendelkező Alexandra Könyvkiadó és a Magyar Posta egész menedzsmentje fontosnak tartsa azt a fajta társadalmi szerepvállalást, amely ma még sajnos, nagyon kevés hazai vállalkozás vezetőjének természetes- tette hozzá Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke.
Mint mondta, 2005 óta minden év decemberében felállítják a Felvonulási téren azt a gigantikus karácsonyi ajándékelosztó-centrumot, ami látványos elemekkel és szórakoztató attrakciók közepette fogadja a lakosság adományait és azonnal továbbítja a rászorulóknak. Ebben nagy segítséget nyújt az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt és a Magyar Posta, a Mikulásgyár hivatalos szállítója. Az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Mikulásgyár 2010-ben félmilliárd forintot is meghaladó értékben gyűjtött adományt, ezzel mintegy 161 ezer rászorulónak segített Magyarországon, sőt,néhány száz doboz adományt még a szomszédos országok magyarlakta településire is eljuttatott. Az élelmiszer-, tisztítószer-, ruha- és játék adományok 96-97 százalékát magánszemélyek hozták a Mikulásgyárba. A nemzetközi élelmiszerláncok egyike sem hozott nagyobb adományt Európa egyik legnagyobb karitatív akciójára, a hazánkban mélyszegénységben élő, éhező nagycsaládok – ebből adódóan rengeteg gyermek – megsegítésére.

Címkék: MikulásGyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére