Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2012. Április 13. 14:11, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Jövőre jöhet a tranzakciós adó

Jövőre jöhet a tranzakciós adó

Orbán Viktor zsarolásnak tartaná, ha az Európai Unió politikai feltételeket támasztana a Valutaalappal való megállapodás ügyében Magyarországgal szemben.

A miniszterelnök ma reggel a Magyar Rádióban azt mondta, az IMF-nek nincs olyan feltétele, amely ne pénzügyi jellegű lenne.

Orbán Viktor beszélt a tranzakciós adóról is, mint mondta, annak mértéke nem lehetne több egy ezreléknél. Viszont közölte azt is, hogy még nincs döntés az adóról. Jelezte továbbá, hogy év közben nem szabad az adókat módosítani, csak súlyos kényszer esetén, és ilyen szerinte most nincs. A járulék viszont 2013-tól megjelenhet a költségvetési bevételek között.

A miniszterelnök ezzel gyakorlatilag megerősítette az origo értesüléseit, amely szerint 2013-tól forgalmi adó jellegű elvonás terhelné a pénzügyi műveleteket. A miniszterelnök az államfőjelölésről is beszélt, szerinte a sajtóban megjelent nevekhez képest várhatóan semmilyen meglepetés nem lesz a köztársasági elnökjelölt személyével kapcsolatban.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 12:54, hétfő | Belföld

Meghalt Kóbor János, az Omega énekese

Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja - tudatta a zenekar a Facebook-oldalán hétfőn.

2021. December 06. 12:02, hétfő | Belföld

Kórházigazgató: a nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat

A nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 csatorna vasárnap esti műsorában.

2021. December 06. 08:42, hétfő | Belföld

Országos ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

Országos közlekedési ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől az utakon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2021. December 06. 08:01, hétfő | Belföld

Elfogtak egy adócsalás miatt elítélt szlovák állampolgárt

Elfogtak egy adócsalás miatt korábban hét év börtönbüntetésre ítélt, szlovák állampolgárságú férfit Halásztelken - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vasárnap a rendőrség honlapján.