Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2012. Április 02. 14:07, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Jobb hangulatban indították a hetet a piacok

Jobb hangulatban indították a hetet a piacok

Többnyire erősödéssel kezdik a hetet a tőzsdék, az ázsiai részvénypiacok emelkednek, a kínai tőzsdék viszont zárva vannak.

Megállt a zuhanás a nyersanyagpiacokon, de nem tudott feltápászkodni az olajpiac. A dollár gyenge maradt, ahogy a japán jen is, ez segíti az ázsiai exportőröket.

A mai hangulatot a pénteki jó amerikai makroadat és az a hír húzza, hogy az EU vezetői kiterjesztik a pénzügyi tűzfalat az eladósodott eurózóna tagországok köré. A pénzügyminiszterek ugyanis megállapodtak, hogy maximum 800 milliárd eurót különítenek el válságkezelésre. A tartós alapot, az úgynevezett ESM-et 300 milliárd euróval egészítik ki, ami már magában foglalja az íreknek, a portugáloknak, és a görögöknek ígért összegeket. Londoni elemzők szerint hosszabb távra nem lesz megoldás az euróövezeti adósságválság terjedése ellen hozott, megemelt összegű pénzügyi védőháló sem.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 16:01, péntek | Külföld

Tévedésből csecsemőknek adtak be koronavírus elleni vakcinát

Törökországban tévedésből csecsemőknek is adtak be koronavírus elleni vakcinát - nyilatkozta Zafer Kurugöl török orvosprofesszor az NTV török hírtelevízió adásában.

2021. Szeptember 24. 12:56, péntek | Külföld

Orosz alpinistákat ért szerencsétlenség az Elbruszon, többen meghaltak

Legkevesebb öten életüket vesztették egy, az Elbruszon viharba került 19 fős orosz alpinistacsoportból - közölte pénteken az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának kabard- és balkárföldi kirendeltsége.

2021. Szeptember 24. 11:29, péntek | Külföld

A Holra készülnek az oroszok

Tendert írt ki a Roszkoszmosz állami űrkutatási vállalat csütörtökön az emberek a Holdra szállását is magában foglaló holdprogram előkészítésére.

2021. Szeptember 24. 09:57, péntek | Külföld

A fertőzöttek száma 230,5 millió, a halálos áldozatoké 4,73 millió a világon

A világon 230 564 441 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 728 410 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint.