Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Január 11. 10:23, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Jelentősen élénkült tavaly a használtautó-piac

Jelentősen élénkült tavaly a használtautó-piac

Jelentősen élénkült a használtautó-piac, tavaly 12 százalékkal több autót adtak el, mint egy évvel korábban, miközben az átlagárak 3 százalékkal emelkedtek - közölte a Használtautó.hu autós portál hétfőn.

A használtautó-index, az elkelt használt személygépkocsik összértékének változását jelző mutatószám, a 2014. év végi 134,4 százalékról 156,8 százalékra emelkedett. Az index 100 százalék feletti állapota azt jelzi, hogy a használtautó-piac lendülete felette jár a bázisnak tekintett időszak teljesítményének.

A közlemény szerint 2014-ben részben a forintárfolyam gyengülése, illetve a használtautó-importra bevezetett vagyonszerzési illeték közvetett hatásainak eredményeként drágultak a használt autók átlagosan 8 százalékkal. Tavaly szintén infláció feletti, 2,6 százalékos átlagos árnövekedés volt jellemző, az utolsó negyedévben észlelt átlagár már meghaladta az 1,67 millió forintot.

Leginkább, több mint 17 százalékkal, a nagy autók drágultak 2013-hoz képest, a használt terepjárókért ugyanakkor továbbra is csaknem 2 százalékkal kevesebbet kellett fizetni, mint 2013 végén.

A portál rámutatott, hogy a Magyarországon értékesített használt személyautók háromnegyede a kis autók, az alsó-középkategóriás, illetve a felső-középkategóriás autók halmazába sorolható, utóbbiak szintén több mint 10 százalékkal drágultak.

A kis autók között a legnépszerűbb használt autó a Suzuki és az Opel, az alsó-középkategóriában főként az Opelt és a Volkswagent, a felső-középkategóriában pedig a Volkswagent és a BMW-t részesítik előnyben a vásárlók - írta a Használtautó.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére