Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2012. Május 02. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Jelentős magyar-kínai megállapodások

Jelentős magyar-kínai megállapodások

A hazai 4 napos ünnep mellett a világ többi részén nem állt le az élet. A devizapiacon például tovább erősödött a forint.

Az euróval szembeni jegyzés már az egész csinosnak mondható 284-285 közötti szinten van. Az IMF-tárgyalások várható befejezése május 1-én sem jött közelebb, most a legvalószínűbb megállapodási dátum az ősz. A munka ünnepén találkozott egymással a magyar miniszterelnök és a kínai miniszterelnök-helyettes.

Az Orbán Viktor – Li Ko-Csiang találkozón pedig számtalan olyan megállapodást véglegesítettek, amelyről előzetesen még a kínai miniszterelnök korábbi látogatásakor egyeztek meg. Az egyik legfontosabb egyezmény, hogy a Kínai Fejlesztési Bank egymilliárd eurós hitelkeretet biztosít a magyarországi beruházások számára. Orbán Viktor azt mondta, hogy az egymilliárd euró csak töredéke annak a pénznek, amelyet a magyar gazdaság fejlesztésére elérhetővé tettek a kínaiak.

A kormányfő szerint valójában a magyar fejlesztéseknek ma nem pénzügyi korlátjuk van, hanem az a kérdés, hogy vannak-e jól kidolgozott, üzletemberek által is működtethetőnek látott gazdasági programok, amelyeket érdemes egy kínai-magyar fejlesztési alapból finanszírozni. A további magyar-kínai szerződések alapján logisztikai központ létrehozását kezdheti el a Huawei, és a fővárost a Liszt Ferenc reptérrel összekötő gyorsvasút is épülhet majd valamikor.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.