Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2012. Május 02. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Jelentős magyar-kínai megállapodások

Jelentős magyar-kínai megállapodások

A hazai 4 napos ünnep mellett a világ többi részén nem állt le az élet. A devizapiacon például tovább erősödött a forint.

Az euróval szembeni jegyzés már az egész csinosnak mondható 284-285 közötti szinten van. Az IMF-tárgyalások várható befejezése május 1-én sem jött közelebb, most a legvalószínűbb megállapodási dátum az ősz. A munka ünnepén találkozott egymással a magyar miniszterelnök és a kínai miniszterelnök-helyettes.

Az Orbán Viktor – Li Ko-Csiang találkozón pedig számtalan olyan megállapodást véglegesítettek, amelyről előzetesen még a kínai miniszterelnök korábbi látogatásakor egyeztek meg. Az egyik legfontosabb egyezmény, hogy a Kínai Fejlesztési Bank egymilliárd eurós hitelkeretet biztosít a magyarországi beruházások számára. Orbán Viktor azt mondta, hogy az egymilliárd euró csak töredéke annak a pénznek, amelyet a magyar gazdaság fejlesztésére elérhetővé tettek a kínaiak.

A kormányfő szerint valójában a magyar fejlesztéseknek ma nem pénzügyi korlátjuk van, hanem az a kérdés, hogy vannak-e jól kidolgozott, üzletemberek által is működtethetőnek látott gazdasági programok, amelyeket érdemes egy kínai-magyar fejlesztési alapból finanszírozni. A további magyar-kínai szerződések alapján logisztikai központ létrehozását kezdheti el a Huawei, és a fővárost a Liszt Ferenc reptérrel összekötő gyorsvasút is épülhet majd valamikor.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 26. 14:02, szombat | Belföld

A MÖSZ arra kéri Novák Katalint, ne írja alá a szociális törvényt

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) nyílt levélben kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által elfogadott szociális törvényt, küldje vissza azt a parlamentnek.

2022. November 26. 14:01, szombat | Belföld

Wladár Sándor lett a Magyar Olimpiai Bizottság új alelnöke

Hetvenöt igen, öt nem szavazat és három tartózkodás mellett egyetlen jelöltként Wladár Sándor olimpiai bajnokot, a Magyar Úszó Szövetség elnökét választották meg a MOB új alelnökének a szervezet szombati közgyűlésén.

2022. November 25. 14:51, péntek | Belföld

Kölyökkutyákat talált a NAV egy román autóban

A pénzügyőrök a 61-es számú főút Fejér megyei szakaszán ellenőrizték azt a román kocsit, aminek átvizsgálásakor a csomagtérben hét, alig hathetes bichon jellegű kutyát találtak.

2022. November 25. 14:44, péntek | Belföld

Autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni egy ukrán férfi Záhonynál

Egyedi és új módszerrel kialakított rejtekhelyen, autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni Magyarországra egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőhelyen