Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 21. 14:13, szerda | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Japán nem nézi tétlenül az észak-koreai rakétakísérletet

Japán nem nézi tétlenül az észak-koreai rakétakísérletet

Japán óvatosságból rakétavédelmi rendszereket állít készenlétbe az április közepén várható észak-koreai műholdfellövés miatt – jelentette szerdán a japán média védelmi tisztségviselőkre hivatkozva.

Patriot-3 típusú rakétaelfogó rakétákat telepítenek Okinava és Isigaki szigetére, hogy megakadályozzák a műholdszállító rakéta esetleges becsapódását japáni területen – közölte Vatanabe Su védelmi miniszterhelyettes egy katonai akadémián tartott beszédében. Más, meg nem nevezett minisztériumi forrásokra hivatkozva pedig arról számolt be a japán média, hogy Aegis integrált haditengerészeti fegyverrendszerrel felszerelt rombolókat vezényelnek a Kelet-kínai-tengerre és a Japán-tengerre, megóvandó Tokiót abban az esetben, ha az észak-koreai rakéta letérne kijelölt pályájáról.

Phenjan március 16-án jelentette be, hogy Kim Ir Szen államalapító születésének 100. évfordulója alkalmából április 12. és 16. között a Földet megfigyelő műholdat bocsát fel.

Az ENSZ és az észak-koreai atomprogramról Phenjannal tárgyaló Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Japán és Dél-Korea egyaránt gyanítja, hogy Észak-Korea a műholdat a világűrbe juttató hordozórakétával valójában kísérletet akar végrehajtani ballisztikus rakétával. Észak-Korea nukleáris főtárgyalója pekingi látogatásán kedden közölte, hogy kormánya nem áll el szándékától.

1998 óta ez lesz a harmadik előre bejelentett műholdindítási kísérlet Észak-Korea részéről.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.