Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2012. Március 14. 14:05, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Újabb üzemanyagot kaptak a piacok

Újabb üzemanyagot kaptak a piacok

Erősödnek a tőzsdék ma reggel is a tegnapi impozáns amerikai emelkedés után.

A hangulat már tegnap reggel jó volt, mert a japán jegybank kiterjesztette a kötvényvásárlási programját. Aztán délelőtt a német ZEW- konjunktúraindex, délután az erős amerikai kiskeradat melengette a befektetők szívét.

A Fed elnöke este célzott egy újabb monetáris lazító programra, ugyanakkor a rövidtávú inflációs veszélyekről is beszélt, amelyet a drágul energia és üzemanyagárak okoznak. Az olaj emelkedett az arany piacán viszont úgy tűnik elszakadt a cérna. Az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény nem változtatott az alapkamaton, amely így maradt 0 és 0,25 százalék között, így ez nem okozott meglepetést.A jegybankárok ezúttal is a gazdaságra leselkedő kockázatokat hangsúlyozták. A kockázati tényezők között új elemként szerepel, hogy az olaj- és a benzinárak emelkedése miatt az inflációs nyomás átmeneti erősödésével számolnak. A Fed szerint a világ pénzpiacain enyhültek ugyan a feszültségek, de a kockázatok továbbra is jelentősek. Megpattantak tegnap a nyersanyagárak, az amerikai könnyűolaj jelenleg a 107 dolláros szintet súrolja, a Brent 126 dollár fölé került. Az arany ára azonban lejjebb süllyedt, most 1678 dollár az unciánkénti jegyzés, az ezüst ára pedig 34 dollár alá került.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 16:03, csütörtök | Külföld

Csaknem 1,1 millió beadott adaggal újabb napi oltásrekordot állítottak fel Németországban

Újabb rekordot felállítva egy nap alatt csaknem 1,1 millió adagot adtak be az új típusú koronavírus által okozott betegségtől védő oltásból Németországban a szövetségi kormány csütörtöki adatai szerint.

2021. Május 06. 14:08, csütörtök | Külföld

Kétezer alatt a napi új fertőzések száma Csehországban

Kétezer alá csökkent az új igazolt fertőzések napi száma Csehországban, egyúttal folyamatosan emelkedik a koronavírus elleni vakcinával beoltottak napi száma

2021. Május 06. 10:53, csütörtök | Külföld

A fertőzöttek száma több mint 155 millió, a halálos áldozatoké 3,24 millió a világon

A világon 155 203 522 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 241 853, a gyógyultaké pedig 91 629 239 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítése szerint.

2021. Május 06. 08:00, csütörtök | Külföld

Új oltási rendszerrel gyorsítanák fel a kampányt Szlovéniában

Új rendszert tesztelnek Szlovéniában, hogy felgyorsítsák az oltási kampányt az országban - jelentette be szerdán Jelko Kacin, a szlovén nemzeti oltási program koordinátora, jelezve: