Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 07. 12:45, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: facebook.com/BUSEXPO/

Ismét megrendezik Közép-Európa legnagyobb busz-kiállítását Zsámbékon

Ismét megrendezik Közép-Európa legnagyobb busz-kiállítását Zsámbékon

Hatodik alkalommal rendezik meg a BusExpo szakkiállítást április 25-én Zsámbékon, ahol az autóbuszos szakma képviselői mutatkoznak be a nagyközönségnek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a rendezvényre több mint 50 kiállítót és több mint 3000 látogatót várnak.

A BusExpo kiállításon megtartják az XXIV. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát, ahol a hazai közlekedés és a hazai buszgyártás perspektíváit járják körül a meghívott szakemberek.

A rendezvényen kiemelten szerepel az utasbiztonság, a magyar buszgyártás jelene és jövője. A Drivingcamp Hungary kibővített területe lehetővé teszi, hogy még több új járművel, alkatrész-beszállítóval és szolgáltatóval, veterán buszokkal ismerkedhessenek meg az érdeklődők - közölték a szervezők.

A kiállítók között szerepel egyebek mellett a Volvo, a MAN, a Scania, a Modulo, a Mercedes-Setra és a Credobus. Bemutatja termékeit az Alcoa, a Hankook, a Marso, az Asfinag, és a Continental is. A szakkiállításon a legkorszerűbb autóbuszokon túl nagy szerepet kapnak az innovatív technológiák, az IT-eszközök és a kenőanyagok is, a kiállítók között ott lesz a Shell kenőanyagok kizárólagos hazai forgalmazója, az Orbico Hungary Kft. is a Shell Rimula kenőanyaggal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.