Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Július 12. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ingyenes UV-szűréskampányt indított a látszerészszövetség

Ingyenes UV-szűréskampányt indított a látszerészszövetség

A hónap végéig tartó ingyenes UV-szűrésre várják azokat, akik szemüvegüket, napszemüvegüket szeretnék bevizsgáltatni fényvédelem szempontjából.

Ezen felül szaktanácsadással is szolgálnak a kampányhoz csatlakozó hetven optikai szaküzletben.

A Magyar Látszerész Szövetség MTI-hez csütörtökön eljuttatott információi szerint UV-extra - extra védelem a szemnek elnevezésű kampány célja, hogy a szakemberek felhívják az emberek figyelmét a fokozott UV-terhelés szemre, szem környéki bőrre gyakorolt káros hatásaira.

A kampányban részt vevő üzletek ingyenes és teljes körű UV-szaktanácsadásban részesítik az érdeklődőket, megvizsgálják a meglévő optikai szemüveg UV-szűrő képességét, a lencse felületi épségét, de bevizsgálják a meglévő napszemüveget szintén ezen paraméterek alapján. A kontaktlencse viselőknek speciális tanácsadást nyújtanak az UV-védelemre nézve.

A szakmai szervezet kiemeli, hogy a gyermekek szemét is védeni kell az UV-sugárzás ellen, hiszen az ő szemüket jobban károsíthatja az UV-fény. Számukra külön szűrővizsgálatokat szerveznek.

Az akcióban résztvevő üzletekről és a kapcsolódó eseményekről a program honlapján (www.uvextra.hu) található részletes információ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére