Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Július 23. 13:27, kedd | Külföld
Forrás: http://www.hirado.hu/

Íme, így fest: Vilmos herceg újszülöttel a karján

Íme, így fest: Vilmos herceg újszülöttel a karján

A brit trónörökösnek kétségtelenül jól áll a babázás...

Hétfő este egy egész világ sóhajthatott fel a hetek óta tartó türelmetlen várakozás után: végre megszületett Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin hercegnő első gyermeke.

A brit sajtó által "Baby Cambridge"-ként emlgetett kis herceg nevét egyelőre titok övezi, mint ahogyan valószínűleg az első róla készült hivatalos fotóra is várnia kell még a világnak. Hogy addig se őrüljünk bele azonban a kíváncsiságba, íme egy kis illusztráció arról, hogyan festhet Vilmos herceg újszülött kisfiával a karjaiban. Az alábbi kép 2006 szeptemberében készült, méghozzá éppen a St. Mary's Kórház szülészeti osztályán, ahol annak idején maga Vilmos herceg is született, és ahol most fia is világra jött.

Vilmos és Katalin elsőszülött gyermeke - Nagy-Britannia leendő uralkodója - érkezését tízezrek ünnepelték London utcáin kedd hajnalban, miután a Kensington-palota - Vilmos és Katalin londoni rezidenciája - hétfőn késő este sajtóközleményben bejelentette: londoni idő szerint 16 óra 24 perckor 3800 grammal világra jött a kis trónörökös.

A hír bejelentési módja eltért az évszázados hagyományoktól. A protokoll előírása szerint ugyanis a sajtó és a lakosság hivatalosan akkor értesülhetett volna az eseményről, amikor az erről szóló írásos hirdetmény megjelenik az első számú londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota kapuján belül, egy díszes irattartó állványon. Az első londoni kommentárok szerint azonban az udvar elejét akarta venni, hogy a hír a Twitteren vagy egyéb közösségi médiafelületen szivárogjon ki.

Az örömmámorban úszó királyi család több tagja is reagált a történelmi jelentőségű örömhírre. Vilmos herceg a kisfiú megszületése utáni nyilatkozatában közölte, hogy ő és Katalin nem is lehetnének boldogabbak. Az újdonsült nagypapa, Károly herceg is nyilatkozatot adott ki, közölve, hogy ő és második felesége, Kamilla cornwalli hercegnő "túláradó örömmel" értesült az első unoka megérkezéséről. "A nagyszülővé válás egyedülálló pillanat mindenki életében, és rendkívüli büszkeséggel és boldogsággal tölt el, hogy most első ízben nagypapa lettem" - hangsúlyozta a 64 esztendős trónörökös.

Fotó: Pool/Tim Graham Picture Library/Getty Images

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -