Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2012. December 15. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Illegális fúrások veszélyeztetik a felszín alatti vízkészletet

Illegális fúrások veszélyeztetik a felszín alatti vízkészletet

Veszélyben az ország felszín alatti vízkészlete - nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Vízkútfúrók Egyesületének elnöke. Kumánovics György azt mondja, hogy a kutak 90 százalékát illegálisan fúrják, és a kontárok által létesített kutak a tiszta vízadó rétegeket szennyezik. Az egyesület a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz fordult segítségért.

Kumánovics György szerint ha ez így megy tovább, kiürülhetnek a készletek. Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy valami megoldást kitaláljunk - hangsúlyozta az InfoRádiónak.

Megoldás lehetne például a szigorú ellenőrzés, mert akik ezt csinálják, azok nagy része kontár. Mint mondja, a jogkövető magatartás egyelőre csak álom, ezért kell egy ellenőrzési rendszer.

Az egyesület többször fordult a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz, ám mindeddig hiába - tudtuk meg Kumánovics Györgytől. Javasolták, hogy olcsóbbak legyenek az engedélyek. Egy 30-40 méteres kutat szakszerűen mintegy 600 ezer forintért lehet megépíteni, az engedélyeztetés pedig közel 200 ezer forintba kerül. Ez elnök ezt aránytalannak tartja.

Címkék: víz, vízkészlet

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 19:01, péntek | Belföld

Lesz elegendő hazai hal karácsonyra

A kedvezőtlen körülmények ellenére nem csökkent jelentősen a tógazdaságok halhozama, így lesz elég hazai hal karácsonyra.

2021. December 03. 18:09, péntek | Belföld

Tíz év alatt negyedére csökkent az adóelkerülés mértéke

Az elmúlt 10 évben negyedére csökkent az adóelkerülés Magyarországon - erre hívta fel a figyelmet pénteki Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter az Európai Bizottság tanulmányára hivatkozva.

2021. December 03. 17:08, péntek | Belföld

Uniós pályázati csalás miatt ítéltek el három férfit Szegeden

Egy szegedi turisztikai fejlesztés támogató uniós pályázat során elkövetett csalás miatt ítélt el első fokon három év három hónap és két év két hónap közötti börtönbüntetésre három férfit pénteken a Szegedi Törvényszék.

2021. December 03. 15:09, péntek | Belföld

Budapestre tartó repülőn tombolt egy őrjöngő, nyomoznak

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél annak a szerb férfinak az ügyében,