Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Szeptember 11. 06:59, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - kihirdethetik a válsághelyzetet kedden

Illegális bevándorlás - kihirdethetik a válsághelyzetet kedden

Nagy esély van arra, hogy kihirdetik a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet a keddi kormányülés után - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

A kormányszóvivő kifejtette: mivel a törvényi keretek rendelkezésre állnak, és a magyar határokra nehezedő nyomás nem csökken, sőt, nő, "nagy esélye van annak, hogy ez meg fog történni".

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő kijelentésére, hogy ha bevetik a hadsereget a déli határon, akkor "vér fog folyni", Kovács Zoltán úgy reagált: a rémisztgetés nem segít a helyzet kezelésében, és a bevetés kifejezés önmagában is félelmetesen hangzik. A hadsereg alkalmazása segítség, amelyet "békeidőben is joggal várunk el egy olyan szélsőséges helyzetben", amelyben az ország van - tette hozzá.

Hozzátette: a hadsereg segíteni fogja a rendőrséget a hatékonyabb határvédelemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről