Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2015. Augusztus 08. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti:

Illegális bevándorlás: Európa öngyilkosságot követ el

Illegális bevándorlás: Európa öngyilkosságot követ el

Európa a migránsok hullámával szembeni jelenlegi hozzáállásával saját vesztébe rohan, és ha időben nem tér észhez, élő, egyenes adásban követ el öngyilkosságot.

Szögezte le "Európa öngyilkossága" című pénteki cikkében a Hospodárské Noviny (HN) című szlovák lap.

A szlovák gazdasági-közéleti napilap Pavel Novotny kemény hangvételű, a többségében liberális pozsonyi sajtóval merőben ellentétes hangvételű véleménycikkét közölte, amelyben a szerző Brüsszelnek az illegális bevándorlással szembeni tétlenségét bírálja.

A cikkíró hangsúlyozza: bár Európa már hosszú hónapok óta kezeli a bevándorlók ügyét, mindeddig még csak célzás szintjén sem tett említést arról, hogy miként akarja megállítani az afrikai bevándorlók hullámát, és főként, hogy milyen módon kívánja visszaküldeni a "nemkívánatos látogatók" százezreit. Megjegyzi: a bevándorlók növekvő áradatának európai kezelése egy skizofrén beteg viselkedéséhez kezd hasonlítani. Míg a brüsszeli hivatalnokok a tagállamok lakosságának akarata ellenére mindenáron rájuk akarják kényszeríteni a bevándorlókat, addig az ügyet több ország elkezdte saját kezébe venni.

Példaként említi Nagy Britanniát, amely védfalat akar építeni a csatornaalagút védelmére és Magyarországot is, ahol már megkezdték a déli határzár felhúzását.

"Úgy tűnhet, mintha London és Budapest egyenesen szembemenne Brüsszellel" - írja a HN, hozzátéve, hogy Cameron és Orbán is kap hideget-meleget a különböző civil szervezetektől, ám esetükben szó sincs az emberi jogok megsértéséről - amiről a közvéleményt szívesen meggyőznék a "gyanús álhumanisták" -, csupán az életben maradás alapvető emberi ösztönének megnyilvánulásáról.

Európa saját maga fizethet rá önnön tétlenségére és tehetetlenségére részint egy újabb bevándorlóáradat, részben pedig a radikálisok megerősödése által - figyelmeztet a cikkíró. És ha az unió végre nem figyel oda Budapest, London vagy akár Pozsony - a bevándorlók okozta problémákat a saját bőrükön érző - lakóinak hangjára, az az utolsó szög lesz saját koporsójába - zárja írását Novotny.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 13:01, szombat | Külföld

Újabb szigorításokat rendeltek el Hollandiában

A holland ügyvivő kormány péntek este újabb szigorításokat, közöttük éjszaki lezárásokat rendelt el a több mint két hete rendkívül magas számú koronavírus-fertőzött és az egyre súlyosbodó egészségügyi válság miatt.

2021. November 27. 10:54, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 260,65 millió, a halálos áldozatoké 5,19 millió a világon

A világon 260 650 450 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 188 937 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2021. November 27. 08:51, szombat | Külföld

A dél-afrikai vírusvariáns egyértelműen különbözik az eddigi változatoktól

Az új típusú koronavírus Dél-Afrikában azonosított változata egyértelműen különbözik az eddigiektől, és szétterjedése akár azzal is járhat, hogy módosítani kell a Pfizer-BioNTech oltóanyagot

2021. November 27. 08:00, szombat | Külföld

Megjelent az új dél-afrikai vírusvariáns Európában

Belgiumban kimutatták a koronavírus új, a Dél-afrikai Köztársaságban felfedezett variánsát, ami miatt a belga kormány a dél-afrikai régióból érkező repülőgépek fogadásának korlátozására készül,