Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 26. 17:45, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Idén sem kapcsolják ki a gázt és az áramot az ünnepekkor

Idén sem kapcsolják ki a gázt és az áramot az ünnepekkor

Háromhetes önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal az NKM Nemzeti Közművek Zrt. a lakossági áram- és földgázszolgáltatásra az ünnepek alatt 2018. december 17. és 2019. január 6. között.

Tájékoztatásuk szerint a kikapcsolási moratórium a NKM lakossági áram és földgáz ügyfeleire vonatkozik. Nemcsak a védett ügyfeleket érinti, hanem azokat a lakossági ügyfeleket is, akiknek 60 napon túli számlatartozása van – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Kitértek arra is, hogy a társaságnak a kikapcsolási moratórium mellett is fontos a nehézsorsú embertársak segítése. Az NKM tulajdonában lévő fővárosi Feszty Árpád úti telephelyén lévő épületet 2010 óta a Máltai Szeretetszolgálat használatába bocsátotta jelképes összegért hajléktalanszálló üzemeltetésére. A Nemzeti Közművek 2011 óta minden évben, így idén is részt vesz a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet karácsonyi ételosztási akciójában az ünnepek előtti időszakban.

Címkék: áram, gáz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.