Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2015. December 04. 14:30, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Idén is várja a tartósélelmiszer- és játékadományokat a Mikulásgyár

Idén is várja a tartósélelmiszer- és játékadományokat a Mikulásgyár

Az Ötvenhatosok terén, több vidéki gyűjtőponton, valamint az ország összes postai hivatalában idén is várja a tartósélelmiszer- és játékadományokat a Mikulásgyár

- hangzott el a jótékonysági akció pénteki megnyitóján a program központi, budapesti helyszínén.A Mikulásgyár elsősorban tartósélelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat vár - mondta el Zsolnai Endre, a kezdeményezés főszervezője.

Hozzátette: idén az Ötvenhatosok téri állandó és központi gyűjtőpont mellett a Reál Élelmiszer üzletlánc kijelölt boltjaiban, a Lurdy Házban, a Kanizsa, Kaposvár, Szeged, Szolnok és Zala Plazában, a MozgóMozi 15 vidéki állomásán, az ország összes posta hivatalában pedig Mikulásgyár címzéssel december 4. és 20. között lehet leadni az adományokat.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az akció a jó módban élő gyerekekről is szól. Bennük már fiatal korban fontos tudatosítani, hogy a már nem használt, de jó állapotú játékaik felajánlásával ők is tehetnek azért, hogy másoknak ne kelljen minden nap nélkülözniük - tette hozzá.

Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó, az idei év háziasszonya kiemelte: bízik benne, hogy ebben az évben a gyűjtés meghaladja majd a tavalyi rekordot, és több mint 350 ezer családnak lehet szebb karácsonya.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 17:35, vasárnap | Belföld

Hétfőn kell megsemmisíteni a választási szavazólapokat

Hétfőn meg kell semmisíteni a választási irodákban az áprilisi országgyűlési választás és népszavazás ajánlóíveit, a szavazólapokat és az egyéb választási iratokat a jegyzőkönyvek kivételével;

2022. Július 03. 15:06, vasárnap | Belföld

Palkovics: Magyarországnak van elegendő vize

Magyarországnak van elegendő vize, de nem mindegy, hogy a vízkészlettel hogyan bánunk - emelte ki Palkovics László technológiai és ipari miniszter szombat este Győrben, a Víz, amit akartunk elnevezésű ünnepségen.

2022. Július 03. 12:43, vasárnap | Belföld

Halálos áldozata is van a migránsok fegyveres összecsapásának a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van,

2022. Július 03. 10:38, vasárnap | Belföld

Megműtötték a terézvárosi házomlásban megsérült táncművész gerincét

Sikeresen megműtötték a terézvárosi házomlás során súlyosan megsérült táncművész gerincét - tájékoztatta a Budapesti Operettszínház az MTI-t.