Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Június 23. 13:13, szombat | Belföld
Forrás: mti

Idén 37 strandon rendeznek Mozdulj Balaton! szabadidős sportprogramokat

Idén 37 strandon rendeznek Mozdulj Balaton! szabadidős sportprogramokat

A térség 34 településének 37 strandja csatlakozott idén a Mozdulj Balaton! szabadidős sportprogram-sorozathoz - közölte Bartsch János programmenedzser, ötletgazda az MTI-vel.

A csatlakozó strandokon július 7-től augusztus 18-ig minden szombat délután és további két szabadon választott napon szervezett, ingyenes sportprogramok várják az érdeklődőket. A kialakított pályákat és a strandokra telepített sporteszközöket bárki szabadon használhatja a rendezvényeken kívül a hét minden napján. A program-sorozat immár hagyományosan a vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárul augusztus utolsó szombatján, ahol összemérik erejüket a strandok csapatai.

A főszervező közlése szerint évente több mint 20 ezren regisztrálnak a szervezett programokra, de ennél jóval többen élnek a strandi sporteszközök használatával a nyár folyamán.

A Mozdulj Balaton! fenntarthatóságát, és a strandi sporteszközök pótlását, fejlesztését minden évben támogatásokból biztosítják. Idén az EMMI sport szakállamtitkársága 6 millió, a Balaton Fejlesztési Tanács 5 millió és a csatlakozó strandok 3,7 millió forinttal járultak ehhez hozzá. Ebből egyebek között három újabb strandra kerülhet teqball- és nyolcra vandálbiztos kültéri pingpongasztal. Az önkormányzatok saját beszerzéseikkel együtt idén már kilenc balatoni strandon várják a mozogni vágyókat teqball-, és mintegy 30 helyen pingpongasztal.

A főszervező közölte, az elmúlt hetekben végigjárták az érintett balatoni strandokat, és azt tapasztalták, az üzemeltetők kellően megóvták, és mindenhová kihelyezték a sporteszközöket, felkészültek a főszezonra. A helyi programszervezők felkészítése még zajlik.

A korábbi évek tapasztalatait összegezve Bartsch János elmondta, hogy a szervezett programokra jelentkezők mitegy háromnegyedét a 6-25 év közöttiek teszik ki, és kétszer akkora a férfiak aránya, mint a nőké. A sportágak népszerűségi listája élén a strandröplabda, a strandfoci 6-fős változata szerepel. Ezeket a vízi játékok, a strandfoci 3 fős változata, a vízilabda, az asztalitenisz, a kézilabda, és a streetball követi, majd a sorrendet a tollaslabda, a lábtenisz és a petanque zárja.

A helyszínekről és egyéb részletekről további információkat a rendezvény honlapja, a www.mozduljbalaton.hu közöl.

Címkék: balaton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során