Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Május 13. 06:55, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ideiglenes határellenőrzést vezet be Szlovákia

Ideiglenes határellenőrzést vezet be Szlovákia

Szlovákia biztonsági okokból ideiglenes határellenőrzést vezet be május 24. és június 8. között a Magyarországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszain, valamint a nemzetközi repülőtereken.

Az ORFK kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján azt írta, hogy az említett időszakban kizárólag a kijelölt határátkelőhelyeken lehet majd a határon átlépni. Hozzátették, a szlovák hatóságok törekszenek arra, hogy az átkelőhelyeken a várakozási idő minimális legyen.

A magyar rendőrség azt javasolja, hogy az utazók az érintett átkelők előtt készítsék elő személyazonosító okmányaikat.

A magyar-szlovák határszakaszon 2023. május 24. és június 8. között kizárólag az alább felsorolt határátkelők vehetők igénybe.

Közúti határátkelők: Rajka - Dunacsún/Cunovo (autópálya), Rajka - Oroszvár/Rusovce, Vámosszabadi - Medve/Medvedov, Komárom - Révkomárom/Komárno (Monostori-híd), Komárom - Révkomárom/Komárno, Esztergom - Párkány/Stúrovo, Letkés - Ipolyszalka/Salka, Parassapuszta - Ipolyság/Sahy, Balassagyarmat - Tótgyarmat/Slovenské Darmoty, Ráros - Ráróspuszta/Ráros, Ipolytarnóc - Kalonda/Kalonda, Cered - Tajti/Tachty, Somoskőújfalu - Sátorosbánya/Siatorská Bukovinka, Bánréve - Sajólénártfalva/Král, Aggtelek - Domica/Domica, Tornanádaska - Bódvavendégi/Hostovce, Tornyosnémeti - Migléc/Milhost (I/17 út), Tornyosnémeti - Migléc/Milhost (R4 út), Abaújvár - Kenyhec/Kechnec, Hollóháza - Eszkáros/Skáros, Sátoraljaújhely - Újhely/Slovenské Nové Mesto (főút, I/79), Sátoraljaújhely - Újhely/Slovenské Nové Mesto (közút), Pácin - Nagykövesd/Velky Kamenec.

Vasúti határátkelők: Rajka - Oroszvár/ Rusovce, Komárom - Révkomárom/Komárno, Szob - Párkány/Stúrovo, Somoskőújfalu - Fülek/Filakovo, Bánréve - Sajólénártfalva/Lenartovce, Hidasnémeti - Hernádcsány/Cana.

Folyami határátkelők: Komárom - Révkomárom/Komárno, Esztergom - Párkány/Stúrovo.

A közleményben azt tanácsolják, hogy akik az adott időszakban szlovákiai utazást terveznek, indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitva tartásáról.

Fotó: Felvidek.ma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.