Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 26. 14:11, szombat | Kék hírek
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Hűtlen kezelés? – röpködtek a milliók a magánnyugdíjpénztárnál

Hűtlen kezelés? – röpködtek a milliók a magánnyugdíjpénztárnál

Hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a rendőrség az Erste Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár gazdálkodásával összefüggésben – értesült a Magyar Nemzet.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke által tett feljelentések közül az Aegon ügyében már vizsgálatot rendeltek el, az AXA pénztárával kapcsolatban pedig feljelentéskiegészítésről döntött az ügyészség.

Újabb, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elnöke, Gaál Szabolcs Barna által a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodását érintő feljelentés nyomán rendelt el nyomozást az V. és XIII. kerületi ügyészség – tudta meg a Magyar Nemzet. A Fővárosi Főügyészség szóvivője a lap megkeresésére közölte: a kerületi ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával rendelt el nyomozást, amelynek lefolytatásával a XIII. kerületi rendőrkapitányságot bízta meg. Skoda Gabriella úgy tájékoztatott: az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral kapcsolatban az ügyészség a feljelentés kiegészítését rendelte el, és ennek tejesítésével ugyancsak a kerületi kapitányságot bízta meg. Utóbbi döntés azt jelenti, hogy a rendőrségnek tizenöt nap alatt arról kell döntenie, elrendeli a vizsgálatot, vagy elutasítja a feljelentést.

A lap információi szerint az egyik feljelentésben az szerepel, hogy az Erste nyugdíjpénztára tagszervezési díj címén fizetett ki ügynökeinek 23,4 millió forintot jogtalanul, míg egy másik esetben a letétkezelő szabálytalan kiválasztása miatt érhette 11 milliós kár a tagokat. Az AXA-t érintő feljelentés egyik része hűtlen kezelés gyanúját veti fel, mivel a magánkassza úgy fizetett saját munkatársainak 55 millió forint értékű bónuszt a gazdasági válság kirobbanását követő években, hogy tagjainak veszteséges működés mellett, folyamatosan negatív hozamokat produkált. A jutalmak egy részét ráadásul a működési költségek terhére számolták el, ezzel csaknem 28 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a pénztártagoknak.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.