Városlista
2021. május 9, vasárnap - Gergely

Hírek

2013. Március 21. 10:09, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós –

Hondával a Kanári Szigeteken

Hondával a Kanári Szigeteken

Eurosol – Honda Civic Type-R Rally Islas Canarias 2013,
Bessenyey Zoltán – Nyirfás Julianna

Két hónap elteltével újra versenyoverálba bújik az Eurosol – Honda Civic Type-R csapat két versenyzője, hiszen Bessenyey Zoltán és Nyirfás „Yulianna” a Kanári szigeteken folytatják az Európa Bajnoki szereplésüket.

A Hondás csapat kihagyta a havas második futamot, így az egyéni étékelésben visszább csúsztak, azonban a hétvége remek alkalom a javításra, és az újabb pontok gyűjtögetésére.

Bessenyey Zoltán:

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerül elindulnunk ezen a remek futamon, hiszen egyelőre minden elképesztő és minden nagyon más, mint amit eddig láthattunk korábbi futamokon. Az aszfalt minősége még a francia felületekét is felülmúlja, és kanyarból itt is van bőséggel. Tudni kell azt is, hogy a szigetek Marokkó déli részével vannak egy magasságban, így jelenleg az átlaghőmérséklet olyan 24 fok, ami persze azt jelenti, hogy napon szinte nem lehet megmaradni, olyan meleg van. Mindenki rövid ruhában van, csak arról lehet megismerni a magyar csapatok tagjait, hogy mindenki naptejjel rohangál a leégés ellen. Ma már láthattunk pályákat is, az első napi szakaszok nagyon szépek, és nagyon nehezek is egyben. Mindenhol szakadékok vannak, ami addig nem zavaró, amíg nem kezdesz el félni tőlük, és amíg nem arra gondolsz, hogy mi tud történni, ha véletlenül valami nem adja ki. Ezt próbáljuk kiverni a fejünkből, és a dolgunkra koncentrálunk. Ma 5 pályát írtunk fel, holnap további 3 következik valamint a csütörtöki shakedown szakasz.

Hétfőn, a hivatalos teszten már megnézegettük az ellenfeleket, azt gondolom senki sem sétakocsikázni érkezett a szigetre. Aki pontot akar itt szerezni, az nagyon bártan, és nagyon okosan kell menjen. Vasárnap egy különleges programban is részt vehettünk, hiszen egy faültetésen voltunk a csapattal, ahol sikerült 6 cserjét telepítenünk. Nagyon bízom benne, hogy jövőre visszajöhetünk és megnézhetjük hova fejlődtek a kis fáink. Nagyon várjuk a hétvégét, még a beállításokkal kell egy kicsit foglalkozni, de ehhez érkezik holnap a J.A.S. Motorsport mérnöke is, hogy segítse a munkánkat.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki hozzátett ehhez, és köszönöm annak a sok embernek a munkáját, aki itt a helyszínen, vagy otthon dolgozik azért, hogy mi versenyezhessünk.

Ígérem értük fogunk hajtani!

Köszönet a támogatóknak!

Címkék: rally

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 11:17, szombat | Sport

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, három fiatal versenyzővel a magyar bajnoki futamokon.

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.

2021. Május 01. 13:57, szombat | Sport

Monzában folytatja a Gender Racing

A Hungaroringen megrendezett évadnyitót követően az olasz Forma1 GP futamnak otthont adó legendás versenypályán száll harcba a csapat Monzában az osztrák Drexler Formel Cup és a Topjet F2000 Italian Trophy mezőnyében.

2021. Április 30. 12:59, péntek | Sport

Jól éreztük magunkat a versenyen, amíg mentünk!

Kronome Ákosék jól kezdték a Boldogkő ralit, de a technika ördöge közbeszólt.