Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Március 22. 03:48, kedd | Helyi
Forrás: Független SZABAD EURÓPA

Hol pénz? 2.0

Hol pénz? 2.0

Avagy miért vevő a magyar a hülyeségre?


szerző: Elek Attila
Független SZABAD EURÓPA
www.szabadeuropa.com

Nemrég írtuk, és örömmel üdvözöltük, hogy a kormány részéről központi téma lett hazánk államadósságának kérdése. Mi a Független SZABAD EURÓPÁ-nál már évek óta hangsúlyozzuk, hogy Magyarországnak addig esélye sincs felemelkedni, amíg a nagy erőfeszítések és kemény munka árán megtermelt többletjövedelmet uzsorakamatra fizetjük ki.
Többször kifejeztük értetlenségünket azon, amikor Orbán Viktor egy 13 milliárdos intézkedés miatt fellázította az országot 5 milliárdos

300 forintos vizitdíj miatt fellázadt a magyar, az 1500 milliárd kamatra a füle botját sem mozgatja! www.szabadeuropa.com

népszavazást íratott ki és akkor azzal hülyítette híveit, hogy itt minden jó lesz, ha eltöröljük a vizitdíjat. Orbán Viktorról sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy buta ember. Orbán már akkor is nagyon jól tudta, hogy az ország baja nem a vizitdíj, ami 13 milliárd forint, hanem az államadósság, aminek a vizitdíj évében csak a kamata 1500 milliárd forint volt. Több, mint 115-szerese a vizitdíjnak. Orbán, akkor hallgatott, erről, mint sz*r a gazban és semmi mással nem törődött, mint, hogy a hatalmat megszerezze. Már akkor kellett volna kongatni a vészharangot, hogy nagy az államadósság, csökkenteni kellene.

Orbán Viktor nem hülye, nagyon jól tudta már 2008-ban is, hogy nem a vizitdíj a lényeg, hanem az adósság!


Az államadósságot pedig3 módon lehet csökkenteni.
1. Az adók emelésével. Pl. vizitdíj, tandíj, ÁFA, stb. Ezt Orbán ellenzékben, sorozatban lehetetlenné tette, kivitte az embereket az utcára, népszavazás, stb. Ez eddig rendben is van, mert ki a fene akar több adót fizetni, valljuk be, senki, én sem.
2. Az államadósság csökkentésének 2. módja a kiadások csökkentése, leánykori nevén megszorítás, Fidesz nevén újjászervezés. Ez sem ment, mert Orbán itt is ellenállt. Vasúti szárnyvonalak bezárása, kórházreform, stb. Még ez is magyarázható! De ha valaki az első kettő mód közül egyiket sem választja azt hívják, demagógnak, populistának. Na, ők azok, akiknek nem számít az ország érdeke, csak akkor ha övék a hatalom. Néhányan még hazaárulóznának is.
3. Mi a harmadik mód az adósság csökkentésére? Nos, egyszerű, de veszélyes. Az adósság vissza nem fizetése, felülvizsgálata, megkérdőjelezése. Mert, ugye azért az mégiscsak furcsa, hogy 1990-ben van 22 milliárd dollár adósságunk, 20 év alatt visszafizetünk 140 milliárd dollár kamatot és mégis tartozunk 100 milliárd dollárral. Magyarul évente átlagosan kifizetünk 7 milliárd dollár kamatot, 20 éven át és az adósságunk, mégis 5-szörösére nőtt. (www.szabadeuropa.com)
Mit csinál ilyenkor a magyar politikus? Hát elkezdi kenni a sz*rt, egy másik magyar politikusra. Miért? Nos, mert csak az érdekli, hogy továbbra is ő maradjon hatalmon. Miért nem tesszük fel közösen a TV-ben a magyar népnek a kérdés, hogyan lehet, hogy ennyi kamatot fizettünk, Antallék, Hornék, Orbánék, Medgyessyék, Gyurcsányék is, és mégis ötszöröse az adósságunk. Ez a valódi kérdés, nem a „komcsik” hajkurászása! De ezt a kérdést gondosan kerüli Orbán Viktor. Érdemes elgondolkodni, miért?

A hatalomvágy, mint a Gyűrűk urában megmérgezi a politikusok elméjét!


Nagyon is jól tudja, hogy kiszolgáltatott helyzetben vagyunk. Amint ezt a kérdést komolyan felveti, akkor a forint mélyrepülésbe kezd és végső esetben elképzelhető, hogy a „befektetők” a háttérből elrendelik, hogy a magyar fiztető eszköz nem lesz újra konvertibilis, azaz nem lehet átváltani dollárra, euróra, stb. A 40 felettiek értik, hogy miről beszélek, mert ők megélték, hogy mit jelent mindez. Ez a legnagyobb zsarolási játszma, amit a magyar (és a többi) nemzettel tesznek a háttérből.
Sajnos a magyar nép hisz a hülyítésnek. Nem érdeklik az igazi válaszok, magyar fejeket akarnak látni a porban. Gyurcsány a hibás! Már ekkora baromságot. Aki elhiszi, hogy Gyurcsány miatt van itt az ország, azt a nemzetközi pénzügyi körök jól megetették. Orbán sajnos kriminalizálta a politikát, aminek volt is alapja, de ő elérte, hogy minden politikus bűnözőnek tartsunk. Abban tévedett, mert annyira jól sikerült a trükkje, hogy őket is annak tartjuk. Csak a vak „hívek” hisznek még abban, hogy minden szép és jó, mert Gyurcsány volt a hibás. Sokan elhiszik, még azt is, hogyha Gyurcsány menne a börtönbe, akkor még jobb lenne. Aztán jön a pofára esés, hogy akkor is marad az államadósság sőt nő.
Orbán nagyon jól tudja ezt. Ő az 1. és 2. utat választotta a három közül. Nem emelt adót, sőt csökkentett SZJA-t. Azért, hogy mégis egyensúlyban maradjon a bevételi oldal, jött a válságadó a multiknak. Szerethető ötlet volt, de csak volt, mert hazudtak, amikor azt mondták, hogy nem lesz áthárítva ránk. Tudták és mégis azt mondták, hogy nem lehet áthárítani. Nos, aki megnézte mostanában a telefonszámláját, volt mostanában tankolni vagy esetleg étkezésre adta a fejét az láthatja nap, mint nap, hogy bizony át van minden hárítva. Természetesen az elvakult „hívek” kivételek, ők nyilván nem látják.
A 2. módszer a suttyomba történő kiadáscsökkentés. Naponta 20-szor elmondatják Szíjjártóval és Navracsiccsal, hogy a megszorítások politikája sehová sem vezetett. Ezért ne is hívjuk megszorításnak, legyen nekik igazuk, szóval kiadást csökkentenek. A Széll Kálmán terv egy nagyszabású kiadáscsökkentő terv, ha az előző kormány csinálta volna, akkor a neve brutális megszorítás lett volna.
És tudják, mennyit spórolunk meg ezzel a brutális Széll Kálmán tervvel. Ha minden úgy megy, ahogy tervezik éves szinten 700 milliárd forintot. Tudják mennyi ez? Az éves kamatkiadásunk kevesebb, mint a fele! Tehát azzal, hogy megszakadunk a takarékoskodásba, csak annyit érünk el, hogy ki tudjuk fizetni a kamatok felét és már csak a másik felének a finanszírozását kell újabb uzsorahitelekből megoldani.

Míg mi egymást öljük és üldözzük, addig a háttérben néhányan jól élnek belőlünk! Ez a mi politikusaink igazi felelőssége, hogy egymás ellen uszítják a magyart és megosztják a nemzetet. www.szabadeuropa.com


Ennyi! Aki nem hiszi, számoljon utána. Amíg mi itt marjuk egymást, amíg az utolsókat facsarjuk ki magunkból, amíg elhisszük, hogy a „komcsik” vagy a „fasiszták” a hibásak, addig röhögnek rajtunk a háttérből?
Kicsit csalódottan teszem fel a kérdést, miért csak a Jobbik veti fel az államadóssággal kapcsolatban az uzsorakamatra és a kölcsönök eredetére vonatkozó kérdéseket. (www.szabadeuropa.com)

Ki irányítja a háttérból a politikai pártok vezetőit, ki juttatja őket hatalomra? Ez itt a kérdés!


Miért nem kérdezi ezt meg Mesterházy (Gyurcsány), miért nem érdekli ez Orbánt, hol van ilyenkor a lánglelkű Semjén, és miért nem érdeklődik a téma iránt jobban az LMP? Ön szerint miért nem? Ki pénzzel kit? Ki juttat hatalomra egyes pártokat, lehetséges, hogy a nagy forradalmárok is csak bábok egy kézen, és ugyanazon a kézen, mint az általuk átkozott „komcsik”. Vajon tudnak róla?
Ön szerint?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.