Városlista
2021. június 17, csütörtök - Laura

Hírek

2011. December 21. 05:58, szerda | Belföld
Forrás: Stop.hu

Hogy lett Csányi Sándorból a legfelkapottabb színész?

Hogy lett Csányi Sándorból a legfelkapottabb színész?

36 éves Csányi Sándor színész, aki olyan rossz gyerek volt, hogy alig tudott leérettségizni. Három iskolából is kitették a szűrét, míg a negyedikben, egy épületgépészeti szakközépiskolában végül vizsgázhatott.

Negyedikre jutott be a Színiakadémiára is. Ő maga is belátja, hogy a főiskolai felvételiken, azóta elhagyott súlyos hiányossága miatt bukott el háromszor is. Ugyanis annyira hadart, hogy nem lehetett érteni egy szavát sem. De addig sem töltötte tétlenül az időt, megfogadva Csákányi Eszter tanácsát, a kaposvári Csiky Gergely Színház csoportos szereplője lett, vagyis egyike a névtelen alabárdosoknak. Éppen egy évtizede, 2001-ben kapta meg a diplomáját, úgyhogy az idén ennek jubileumát is megünnepelheti.

Friss diplomásként a Krétakör Színház tagja lett, majd egy évre rá a Radnóti Színházba szerződött. Ott játszik ma is. Népszerűségét a filmjeinek köszönheti. Nevét a Kontroll című filmben nyújtott alakításával ismerte meg az ország és Európa is: Angliában megválasztották a kontinens legjobb filmszínészévé.

Az elmúlt évtizedben tucatnyi nagy sikerű filmben játszott, legyen elég csak a Jadviga párnája, az I Love Budapest, az Állítsátok meg Terézanyut!, a Csak szex és más semmi, az S.O.S. szerelem és a Rokonok című mozit említeni.

Csányi Sándor egy korábbi televíziós műsorban elárulta, sokszor ő maga sem tudja, hogyan képes összeegyeztetni a teendőit, hiszen az egész napja egy rohanás. Mégis van energiája, hogy a munka mellett segítsen azoknak, akiknek már az is sokat jelent, ha csak meghallgatja őket. Több karitatív tevékenysége mellett látogatója a Hospice háznak is.

- Itt olyan emberekkel találkozom, akik éppen búcsúznak az élettől. Ezek a látogatások nem rólam szólnak, kizárólag róluk! Ha szeretnének kimenni egyet sétálni, segítek nekik, de a legnagyobb szükségük általában a beszélgetésre van, hogy meghallgassák őket. Nem én vagyok előtérben, és egyáltalán nem áldozat a részemről! Sőt, egy egocentrikus embernek, aki szeret magáról beszélni, ez fontos tanulási folyamat. Rendkívül megindító, én köszönöm, hogy ott lehetek, és ezek a lenyűgöző emberek mesélnek az életükről! Előfordult már, hogy elsírtam magam, ennek ellenére én ott csak kapok.

Csányi Sándor napjaink egyik legfelkapottabb színésze, bár a bulvármédiában keveset lehet olvasni róla, a magánéletéről ugyanis sohasem nyilatkozik.

Azért tudni lehet ezt-azt róla, házasságának válsága a szintén remek színésznővel, Pokorny Livával, válásuk, illetve kapcsolata a Barátok köztből ismert Erdélyi Tímeával pár éve vezető hír volt egyes lapokban. Van egy kisfia, a nyolcéves Misi.

Címkék: Csányi Sándor

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 17. 18:01, csütörtök | Belföld

A hétvégén érkezik az első hőhullám

A hétvégén érkezik az idei első hőhullám - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

2021. Június 17. 15:06, csütörtök | Belföld

Már hat SMA-ban szenvedő gyerek kap állami finanszírozású génterápiás kezelést

Már hat, gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő gyermek számára hagyták jóvá az állami finanszírozású génterápiás kezelést - tájékoztatta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) szerdán az MTI-t.

2021. Június 17. 13:02, csütörtök | Belföld

Már több mint ötmillió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Eddig több mint ötmillió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. szerdán az MTI-t.

2021. Június 17. 11:07, csütörtök | Belföld

Fegyverrel fenyegetőzött egy férfi a gyöngyösi polgármesteri hivatalban, elfogták

Késsel és pisztollyal felfegyverkezve fenyegetőzött egy férfi a gyöngyösi polgármesteri hivatalban, a rendőrök elfogták - közölte az intézmény sajtóreferense szerdán az MTI-vel.