Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 21. 07:15, szombat | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Hat év: tojást lopott, és megerőszakolta a nőt

Hat év: tojást lopott, és megerőszakolta a nőt

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken annak a fiatalembernek a hatéves börtönbüntetését...

Aki 2009 októberében a Zala megyei Söjtörön két társával betört egy családi házba, az ott lakó párt bántalmazta, kirabolta, a nőt pedig megerőszakolta.

A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa megalapozottnak találta az első fokon eljáró bíróság döntését, és a 18 éves fiatalembert társtettesként elkövetett rablás, életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés, erőszakos közösülés és magánlaksértés miatt marasztalta el. Két társának 10, illetve 5 év szabadságvesztésről szóló büntetése korábban jogerőre emelkedett.

A bűncselekmény elkövetésekor még fiatalkorú vádlott szintén fiatalkorú és felnőtt barátjával 2009. október 3-án egy ismerősei által szervezett családi rendezvényen vett részt Söjtör közelében. A nap végére mind a hárman leittasodtak. Hazafelé elhatározták, hogy egy ismerős pártól pénzt szereznek. Hajnali egy órakor betörtek a házukba, az álmából felriadó férfit és nőt megverték, utóbbit a vádlott megerőszakolta. A sértettek súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A támadók ezután értékek után kutattak a házban, ahonnan végül 20 ezer forint készpénzt, zseblámpát, öngyújtót és tojásokat zsákmányoltak. A rendőrség másnap elfogta őket.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.