Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 30. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Harc a táblagépek piacán

Harc a táblagépek piacán

Egyre kiélezettebb a harc a táblagépek és okostelefonok piacán. A piaci részesedések napról napra változnak, azonban az egyértelműen látszik, hogy aki nem követi a trendet, az a buliból is kimarad. A háború annyira kiélezett, hogy a felek egymás nyakába akasztják a pereket, hogy megakadályozzák versenytársaik térnyerését.

Az első negyedéves adatokat elnézve elmondható, hogy az Apple toronymagasan vezet a táblagépek piacán. A részesedése 68 százalék, míg a második helyen a Samsung szerepel 6,5 százalékkal, a dobogó harmadik fokára pedig az Amazon állhatott fel 4 százalékkal. Kezdjük akkor az „almával”. Az utóbbi időben egyértelműen megállt az eddigiekben töretlenül emelkedő árfolyam. Mindezt tette annak ellenére, hogy a vállalat profitja még mindig képes évente 20 százalékkal bővülni. A cég első negyedéves bevételeinek több, mint 52 százalékát az iPhone értékesítések tették ki. A húzó termék mögé zárkózott fel az iPad 14 százalékos részesedéssel. Az adatra persze lehet legyinteni, azonban mi mégsem tennénk, hiszen a terméken elért nyereség (profit margin) modelltől függően 51-57 százalék közötti. A további hegymenetet az Equilor elemzői azonban az új iPhone piacra dobásától és az Apple TV leleplezésétől várják. A hab az (alma)tortán az lenne, ha sikerülne megegyezni Kína legnagyobb telekommunikációs cégével, a China Mobile-lal. A Samsung is hasonló értékekkel büszkélkedhet. A bevételek 22 százalékos növekedése közel megegyezik az Apple-ével. A hatalmas növekedés mögött elsősorban a mobilüzletág áll. A mobilpiacon az első negyedéves 44 millió darabos értékesítéssel piacvezető lett a cég. A csoport termékein realizált átlagos árrés 17 százalék, ami ugyan elmarad az Apple-től, de az eladott mennyiség miatt rekord negyedévet láthattunk.A Google a héten mutatta be vadiúj táblagépét. A Gartner informatikai piackutató cég becslései szerint a tavalyinak közel a duplájára, 119 millióra ugrik a világon eladott táblagépek száma idén. Ennek függvényében nem meglepő, hogy minden szereplő igyekszik meghódítani a vevőket saját fejlesztéseivel; a népszerűség oltárán csak rövid ideig áldozzák fel a profitot a szereplők.

Címkék: apple, táblagép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk