Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. November 23. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Gyermekmentőknek gyűjt adományokat online a Ficsak

Gyermekmentőknek gyűjt adományokat online a Ficsak

A Szent Márton Gyermekmentő szolgálatnak gyűjt adományokat idén a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), az online jótékonysági kezdeményezésről a civil szervezet elnöke beszélt az M1 csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Király Nóra kiemelte: a koronavírus-járvány miatt nem szerették volna megszakítani ötéves hagyományukat, és idén is több mint 30 civil szervezet csatlakozott kezdeményezésükhöz.

Mivel a koronavírus miatt a mentőkre, orvosokra nagy teher járul, kezdeményezésükkel ezt kívánták enyhíteni: a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak egy speciális hordágyra gyűjtenek, mellyel akár egy csecsemőt is biztonságosan, sokkmentesen szállíthatnak - mondta.

Hozzátette: a gyermekmentőknek összegyűlt a pénz egy újabb autó beszerzésére, de a 2,5 millió forint értékű speciális hordágy még hiányzik belőle.

Király Nóra tájékoztatása szerint az adománygyűjtést online, az adjukossze.hu oldalon tartják, hasonlóan a hagyományos családi napjukhoz. A jótékonysági akció mellé állt idén is Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, akinek saját készítésű koszorúira is lehet licitálni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során