Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 20. 07:09, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Így változik május elsején a közlekedés

Így változik május elsején a közlekedés

A május 1-jei ünnep miatt április 30. (hétfő) szabadnap lesz. Helyette április 21-én, szombaton lesz munkanap. Ennek megfelelően változásokra kell számítani a fővárosi közlekedésben és a parkolásban is.

Tömegközlekedés

Április 20-án, pénteken tömegközlekedés járatai a munkanapokon (illetve ahol van ilyen, ott hétfőtől csütörtökig) érvényes menetrend szerint közlekednek.

Április 21-én, szombaton munkanap lesz, amikor a szabadnappá nyilvánított április 30-ai, hétfői napot dolgozzuk le. Szombaton tehát a közösségi közlekedési járatok az iskolaszüneti pénteki, illetve ahol ilyen nincs, ott munkanapi pénteki menetrend szerint járnak.

Április 28-29-én, szombaton és vasárnap a szokásos hétvégi menetrend lesz érvényben. Azonban, mivel a munka ünnepe, május 1-jére, keddre esik, ezért a hétfői szabadnappal együtt hosszúvá nyúlik a hétvége. Április 30-án, hétfőn a szombati (illetve ha a járat menetrendjében nincs ilyen, akkor hétvégi), május 1-jén, kedden pedig az ünnepi (illetve bizonyos járatoknál vasárnapi vagy hétvégi) menetrend szerint járnak a tömegközlekedési eszközök Budapesten.

A menetrendekről és a megváltozó közlekedési rendről a www.bkv.hu oldalon tájékozódhatnak.

Parkolás, ügyfélszolgálati nyitva tartás

Április 30. (hétfő), valamint május 1. (kedd) munkaszüneti nap, így a parkolás mindkét napon díjmentes a közterületi várakozóhelyeken. Az április 30-ai munkanap áthelyezése miatt április 21. (szombat) munkanapnak minősül, így aznap a munkanapokon érvényes díjszabás alapján lehet használni a közterületi parkolóhelyeket.

A munkarendváltozás parkolási és teherforgalmi ügyfélszolgálatunk nyitva tartását is érinti. Ügyfélszolgálati munkatársaink április 21-én (szombaton) pénteki munkanapnak megfelelően, 8 órától 17 óráig várják ügyfeleinket, míg az iroda április 30-án, illetve május 1-én zárva tart.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.