Városlista
2021. május 16, vasárnap - Botond, Mózes

Hírek

2011. Július 20. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Így fizetik vissza a reálhozamokat

Így fizetik vissza a reálhozamokat

Kiderült, hogy a magánnyugdíj-pénztári tagok miképp juthatnak az eddig felhalmozott reálhozamhoz, melyet a kormány döntése értelmében mindenki visszakap.

A nyugdíjtörvény alapján július huszadikáig minden pénztárnak kötelessége visszaigényelni a reálhozamot és a tagdíj-kiegészítést a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól. Ezt már a legtöbb cégnél megtették, sőt vannak, akik már a kifizetésnél tartanak. Ha még nem fizettek, akkor ezt a visszaérkező pénz jóváírását követően nyolc napig, legkésőbb augusztus 31-ig tehetik meg - tájékoztat a PSZÁF.

A tagok többségében úgy rendelkeztek, hogy a nekik járó összeget postai úton, vagy átutalással szeretnék megkapni. Aki nem döntött, az postán kapja meg a járandóságát. A Magyar Posta Zrt. a kifizetéseket az indítást követően 20 napon belül teljesíti – közölte a cég.

150 ezer forint alatt a postás házhoz viszi a hozamot. Ha valakit nem talál otthon, akkor nála hagy egy értesítőt, melyben tájékoztatja az ügyfelet arról, hogy melyik postahivatalban veheti fel a neki járó összeget. Azoknál is ilyen papírt hagy a postás, akik 150 ezer forintnál többet kapnak vissza.

Ha valaki épp nincs otthon, annak sem kell aggódnia: a posta szeptember 16-áig lehetőséget biztosít a reálhozam átvételére, és arra is, hogy ezt egy meghatalmazott tegye meg helyettünk. Azonban nem árt figyelni, mert ezután már nem vehetjük át pénzünket: a posta visszautalja azt a pénztárnak, mely aztán továbbítja a Nyugdíjbiztosítási Alapnak. Itt az ügyfél újonnan létrejövő egyéni számláján írják azt jóvá.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 16. 11:03, vasárnap | Belföld

Meghalt 61 beteg, 718-cal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 61, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 718 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap,

2021. Május 16. 08:57, vasárnap | Belföld

Szlovák férfitől szerezte be a drogot a magyar díler - VIDEÓ

Összesen közel 270 USA dollárt, több mint 30 000 eurót és mintegy 27 millió forintot foglalt le tőlük a KR NNI.

2021. Május 16. 07:00, vasárnap | Belföld

Emmi: semmilyen kórházat nem akarunk bezárni!

Újabb szándékos rágalmazásnak és félremagyarázásnak tartja a baloldal részéről az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt az információt, amely szerint kórházbezárásokra készülnének.

2021. Május 16. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: kedvező a 16-18 évesek oltási hajlandósága

Kedvező, hogy sok 16-18 éves fiatal is hajlandó beoltatni magát a koronavírus ellen, hiszen ezzel ők is részei lesznek az össznépi védettségnek