Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 03. 07:37, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Géninjekcióval védekezhetünk a HIV ellen?

Géninjekcióval védekezhetünk a HIV ellen?

A szakértők bejelentették: sikeresen zárult az a tanulmány, amely során egy speciális gént fecskendeztek be egereknek annak érdekében, hogy az állatokat megvédjék a HIV vírus ellen.

A vizsgálatok során úgy tűnt, hogy a módszer működik: az eredmények szerint a gén megvédte az egereket a fertőzéstől.

A gént a tudósok egy ártalmatlan vírus segítségével juttatták be az egerek egyik lábizmába. Az állatok ezután képesek voltak ellenállni a HIV-nek, sőt a szervezetük azóta is - immár egy éve - nagy számban állítja elő az antitesteket, ami azt sugallja, hogy az injekció életre szóló védelmet nyújt - írja az Associated Press.

A teszteket a California Institute of Technology munkatársai végezték el, akik elégedettek munkájukkal, azt azonban nem tudják, hogy az injekció emberek esetében is működni fog-e. Jelenleg azokat a kérelmeket készítik elő, amelyek az embereken elvégzendő kísérletek engedélyezéséhez kellenek.

A tudósok szerint az eredmények kiemelt jelentőséggel bírnak. Amellett ugyanis, hogy az oltás védelmet biztosíthat minden embernek a halálos vírus ellen, segíthet megtalálni a gyógymódot azok számára is, akik már együtt élnek a HIV-vel.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.