Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 16. 17:26, hétfő | Belföld
Forrás: police.hu

Gázpisztolyt vett elő a taxiban – Véletlenül ahhoz szállt be, akitől már lopott!

Gázpisztolyt vett elő a taxiban – Véletlenül ahhoz szállt be, akitől már lopott!

A gyanúsított véletlenül abba a taxiba szállt be, amelynek sofőrjét a gyanú szerint néhány nappal korábban meglopta.

A rendelkezésre álló adatok alapján J. András hajléktalannak mondta magát, ezért őt egy 61 éves kecskeméti lakos befogadta a házába. A 42 éves gyanúsított azonban már az első este meglopta, elvitte a pénzét és iratait, majd ismeretlen helyre távozott. A sértett feljelentést tett a rendőrségen, ahol az „alkalmi vendégét” a nyomozók beazonosították, és kiderült, hogy ellene korábban elfogatóparancsot adtak ki.

A sértett pár nappal később a taxijával egy címre ment, ahol a véletlen folytán éppen J. András szállt be az autójába. A taxis felismerte, és értesítette a rendőrséget. Ezt követően a rendőrkapitányság felé indult, mire a gyanúsított elővett a ruházatából egy gáz-riasztó fegyvert, és azt a sofőrre fogta. A sértett azonban a pisztolyt kicsavarta az utasa kezéből, aki ekkor a már álló autóból kiugorva menekülni kezdett.

A 61 éves sofőr kiabálására egy szabadidős biztonsági őr figyelt fel, aki a menekülő gyanúsítottat a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A hajléktalan férfit a kecskeméti rendőrök a lopás bűntett mellett felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével is megalapozottan gyanúsítják. Mivel más ügyben elfogatóparancs volt ellene érvényben, kihallgatását követően a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.