Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2022. Április 27. 15:07, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Fuss és versenyezz hírességekkel az Európa-napi fesztiválon!

Fuss és versenyezz hírességekkel az Európa-napi fesztiválon!

Illés Fanni paralimpikon, Győrfi Pál és Nagy Dani is részt vesz az eseményen

Immár hat hónapja várandós, de a sport még most is szerves része Illés Fanni mindennapjainak. A paralimpiai bajnok úszónő általában a medencében edz, amit úgy tűnik, hogy a kis jövevény is nagyon élvez, de orvosi jóváhagyással szárazföldön is tréningezik. Május 8-án, vasárnap az Európa-napi fesztivál futóversenyén is ott lesz. Az esemény kapcsán, ahol Győrfi Pál és Nagy Dani is rajthoz áll, Fanni a születendő gyermeke lehetséges sportolói karrierjéről és a névválasztásról is mesélt.

Fanni és vőlegényének élete vitathatatlanul az úszás körül forog, és ez annak ellenére sem változott meg gyökeresen, hogy a paralimpiai bajnok úszónő már várandóssága hatodik hónapjában jár. Fanni úgy gondolja, hogy mivel ő jól érzi magát mozgás közben, az csakis pozitív hatással lehet a kicsire is, akinek sportolói karrierjéről is álmodoztak már.

„Vőlegényemnek, Álmosnak szimpatikus például a judo, de a tornát és természetesen az úszást is el tudjuk képzelni a gyermekünknek. Jó lenne, ha valamilyen olimpiai sportágat űzne majd versenyszerűen, de végső soron azért ő dönt majd. Azt azonban már most tudjuk, hogy nem szeretnénk, ha túl fiatalon napi több edzéssel terhelné magát. Arra törekszünk majd, hogy legyen gyerekkora is a sportolás mellett” – tette hozzá az úszónő, aki azt is elárulta, hogy a névválasztásban gyorsan meg tudtak egyezni párjával: egy utcatáblán látott név – amit még csak a közeli ismerősöknek árultak el – adta nekik az ötletet.

Május 8-án, vasárnap, a Szabadság téren Győrfi Pál is rajthoz áll az ingyenes „18 év – 18 km” – EU-s futáson. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a többi indulóval közösen indul a hazánk uniós csatlakozásának „nagykorúsága” alkalmából meghirdetett 18 kilométeres távon.

„Közel az ötvenhez, legkisebb gyermekem születésekor jöttem rá, hogy mennyire fontos a rendszeres testmozgás. Monspart Saroltától kaptam az első tanácsokat és edzéstervet. A futás ezután az életem része lett: évek óta hetente többször is a Margitszigeten kezdem a napot. Úgy gondolom, hogy az egészségemet – sőt egyáltalán azt, hogy élek – nagyrészt a futásnak köszönhetem. Sosem futottam jól vagy szépen: a lényeg mindig az volt, hogy megdolgoztassam a szívemet és a testemet. Emellett a futás egy olyan énidőt biztosít számomra, amikor önmagam lehetek, és közben át tudom gondolni a napi teendőket is” – árulta el a szóvivő, aki sokszor a családjával közösen rója a köröket, hiszen úgy gondolja, hogy a fiatalokra a személyes példájával lehet a legjobb hatással.

Május 8-án, vasárnap az Európa-napon a futóverseny mellett ingyenes családi és gyermekprogramok, valamint koncertek is várják az érdeklődőket. Fellép többek között a Kaláka együttes, a Mrs Columbo és a The Biebers is, a napot pedig a Kiscsillag koncertje zárja. Az Európa-napon hangsúlyosan megjelennek az Európai Unió alapvető értékei: béke, egység és szolidaritás. Az eseményen az Ukrajnával való szolidaritásunkat is kifejezzük.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 13:15, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor: novemberben közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás

Nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány, novemberben átlagosan közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás az időseknek - jelentette be csütörtökön a miniszterelnök.

2023. Szeptember 28. 13:14, csütörtök | Belföld

MNB-igazgató: év végére 7-8 százalék közé lassul az infláció

2023. Szeptember 28. 10:02, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz

A miniszterelnök facebook posztjából egyelőre csak annyi derül ki, hogy a kormány döntött. Hogy miről, azt hamarosan megtudjuk.

2023. Szeptember 28. 09:57, csütörtök | Belföld

Több mint ezer gyermekkel kevesebb született idén, mint tavaly

Az előzetes adatok szerint 2023 augusztusában 7695 gyermek született, és 9504 ember halt meg. 2022 augusztusához képest a születések száma 5,3, a halálozásoké 11, a házasságkötéseké pedig 17 százalékkal csökkent.