Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Február 05. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Folytatódik a tavaszias, szeles időjárás a héten

Folytatódik a tavaszias, szeles időjárás a héten

Folytatódik az enyhe, tavaszias időjárás több-kevesebb napsütéssel és olykor viharossá fokozódó széllel a héten.

Számottevő csapadék nem várható, a hét második felére az éjszakák fagymentesé válnak és a nappali csúcshőmérséklet is jellemzően 11-18 Celsius-fok között alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn délnyugat, nyugat felől egyre nagyobb területen vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre többfelé a szűrt napsütés válik jellemzővé a fátyolfelhők mellett. Reggel, délelőtt még előfordulhat helyenként kisebb eső, zápor - egyre inkább északkeleten -, később már sehol sem valószínű érdemi csapadék. Az ország délnyugati harmadát leszámítva sokfelé lesz erős, viharos az északnyugati, nyugati szél, a légmozgás csupán késő délutántól, estétől kezd veszíteni erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 19 fok között várható.

Kedden általában fátyolfelhős, napos, száraz idő várható. A nyugati, délnyugati szél elsősorban északkeleten sokfelé megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 7, a maximum 12-17 fok között alakul.

Szerdán reggel a szélvédett tájakon ködfoltok képződhetnek, majd napközben változóan felhős időre kell számítani, a zöme fátyolfelhőzet lesz és általában több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél sok helyütt megerősödik. A hajnali mínusz 1, plusz 7 fokról 10 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökre virradóra a szélvédett vidékeken ködfoltok képződhetnek, majd napközben már változóan felhős idő várható, de északon, északkeleten lehetnek erősebben felhős tájak is, ott néhol előfordulhat kisebb eső. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában mínusz 1 és plusz 6, kora délután 8-17 fok valószínű, északkeleten lehet a hűvösebb, délen az enyhébb idő.

Pénteken változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szél megerősödik, főleg a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódik. A hőmérséklet hajnalban 1-8, kora délután 11-18 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet erős, főként az északnyugati országrészben viharos lökések kísérik. A hajnali 3-11 fokról 12-18 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, szórványosan előfordulhat eső, zápor. Sokfelé megerősödik a déli, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 3-11, a csúcsérték 11-18 fok között várható.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során