Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Június 20. 07:39, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI

Folytatódik a jövő évi büdzsé általános vitája

Folytatódik a jövő évi büdzsé általános vitája

Az Országgyűlésben ma képviselői felszólalásokkal folytatódik a kormány 2020-as költségvetési javaslatának általános vitája.

Az aktuális ülés negyedik napja reggel 8 órakor kezdődik, a vitára napközben 14 órás időkeret áll rendelkezésre.

A jövő évi büdzsé tárgyalása szerdán, a pénzügyminiszter nyitóbeszédével kezdődött. Varga Mihály elmondta, a 2020-as költségvetés a családok támogatása mellett az eddig elért gazdasági eredmények megvédéséről és a folytatódó adócsökkentésekről is szól. A tárcavezető a családok támogatását és a gazdaságvédelmi akcióterv forrásainak biztosítását nevezte a fő céloknak.

Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke felszólalásában megalapozottnak nevezte a 2020-as költségvetést, amely szerinte hozzájárul a magyar gazdaság fenntartható kifehérítéséhez és a kiszámítható, stabil gazdasági folyamatokhoz, valamint megfelelő keretet biztosít a társadalompolitikai célkitűzések megvalósításához.

Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke hangsúlyozta, a jövő évi költségvetési törvényjavaslat a pénzügyi stabilitást tükrözi. Ahol stabilitás van, ott van gazdaság- és társadalompolitikai mozgástér, és ez látszik megvalósulni immár lassan egy évtizede a költségvetésekben - mondta.

A 2020-as költségvetési javaslat általános vitája pénteken fejeződik be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.