Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2014. Május 17. 14:14, szombat | Belföld
Forrás: Becsei Dávid / fotó: szegediborfesztival.hu

Folyik a bor, folyik a XX. Szegedi Borfesztivál - VIDEÓVAL

Folyik a bor, folyik a XX. Szegedi Borfesztivál - VIDEÓVAL

Megnyílt a XX. Szegedi Borfesztivál, amely a Szeged Napja Ünnepségsorozat „zászlós hajója”’. A fesztivál kilenc napon át várja a borok iránt érdeklődőket, de lesz még Hídivásár, Gasztroudvar és Kincs tér is.

Az ünnepségsorozaton belül a Borfesztivál május 16-án kezdődött. A kellemetlen időjárástól tartóknak sem kellett megijedniük, a rendezvény ugyanis kilenc napon, május 25-ig át várja a vendégeket. A látogatóknak lesz választási lehetőségük, 120 borász borait kóstolhatják majd meg. A kellemes nedűk mellett kulturális programok két színpadon is szórakoztatják a közönséget, fellép többek között a dániai Eurovíziós Dalfesztiválon 5. helyezést elérő Kállay-Saunders András is.

Mucsi Zoltán színművész, akit több sikeres magyar filmből is ismerhetünk, videó üzenetet küldött Szeged népének és a Borfesztiválra ellátogatóknak: "Látogassanak ki a rendezvényre minden nap, és igyanak meg egy pohárkával, ne többel".

Az ünnepségsorozat első hétvégéjén a borászokhoz hasonlóan, a kézművesek és kézművestárgyak is várják az érdeklődőket a Kárász utca és Klauzál tér találkozásánál, a Kézművesek utcájának 18 fabódéjában.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat talán leglátványosabb eseménye a Hídivásár. Két napon keresztül elzárják a forgalom elől és a kereskedő kézművesek, iparművészek veszik át a hatalmat az amúgy autók uralta Belvárosi hidat.

Bővebb információk, a fellépők névsora, vagy az ingyenesen letölthető mobil applikáció a Szegedi Borfesztivál hivatalos oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 17:11, péntek | Belföld

5+1 viselkedési torzítás, amiért többet vásárolunk - BrandFestival: trendek, amik a jövőt formálják

A BrandFestival trendLAB a hazai reklámiparág több mint 20 szaktekintélyeinek bevonásával vizsgálta a jövő marketing-kommunikációs trendjeit.

2021. Szeptember 24. 17:03, péntek | Belföld

Újra lesz gyerekemelés szombaton

Újra lesz gyerekemelés szombaton országszerte - közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pénteken az MTI-vel.

2021. Szeptember 24. 15:00, péntek | Belföld

A Velencei-tó kritikus vízszintjének javításán dolgozik a vízügy

A Velencei-tó kritikus vízszintjének javításán dolgoznak a vízügy szakemberei; vasárnaptól többnapos üzempróbát tartanak, hogy megállapítsák, milyen hatással van a tó vízminőségére és élővilágára,

2021. Szeptember 24. 14:01, péntek | Belföld

Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről

Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter péntek reggel a közösségi oldalára feltöltött videóban.