Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Augusztus 02. 09:24, hétfő | Belföld
Forrás: Hajósi Miklós

Festőszimulátorokkal gyakorlatoztak Pécsen

Festőszimulátorokkal gyakorlatoztak Pécsen

Pécsen amerikai és spanyol fejlesztésű szimulátorokkal tartottak gyakorlati képzést a festő szakembereknek.

Tóth Viktória, a LearnVirtual Europe Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a szimulátorok (festő és hegesztő) segítségével kicsit kézbe foghatják tiszta módon is a szakmát a gyakorlati oktatásban résztvevők, egyben rálátásuk lesz, milyen digitális eszközökkel lehet még jobbá, pontosabbá tenni munkájukat, hiszen maga a program része, hogy az elvégzett feladatot ki is értékelje. Így világosan látszik többek között az is, hol vastagabb vagy kevésbé jól vitték fel a felületre a festékanyagot.

Kovács László, a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestületének elnöke kifejtette, a sikeres GINOP-5.3.5-18-2018-00027sz. pályázatnak köszönhetően az országos szintű képzésben díjmentesen vehetnek részt a tanulni vágyó szakemberek. Kiemelte, a program során közel 200 vállalkozó vett részt az ország különböző részein zajló workshopokon, amely most már utolsó előtti állomásához érkezett. A képzést egy kétnapos nemzetközi konferenciával zárják, ahol a környező országok ismereteit összevetve az oktatásba szeretnék integrálni az értékes tapasztalatokat.

- Juhász Melinda -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.